2009-07-22 29 浏览
下一站, 就係去街尾的一間碗仔翅專門店食, 去食的原因, 係朋友的推介, 話不可不試, 於是就改變一吓行情, 放棄了李康記了去到門口, 有十人排隊, 原來真係咁受歡迎,自己都唔孤寒自己的時間了, 不過排了只係十分鐘, 就有得食, 都唔係等太耐哈, 我只係食最平的碗仔翅, 兩蚊一碗, 再飲一枝靈芝雞骨草! 廿蚊碗的碗仔翅, 翅窆份量當然唔要求高啦, 其實想試的, 係個湯, 個人而言, 魚翅唔係太好, 只係覺得取翅係好殘忍的行為, 不過食翅又真係一種享受, 戒不了, 只好食少一點..碗仔翅有竹生, 豬肉絲同少許散翅, 味道很好, 湯的味道很濃, 加入浙醋, 白胡椒粉食, 比起一般的街頭碗仔翅有水準得多, 朋友果然無介紹錯!試過個湯, 相信其他貴價的翅都唔會差得去邊了, 放心推介俾大家啦