2008-10-03
之前睇到好多人講南屏雅敘既蛋治出名好厚, 食落好有口感, 咁黎到澳門梗係試下有幾正, 有幾厚啦塊蛋!!! 厘間舖唔難去, 跟地圖行基本上冇問題! 易搵!!! 講番D食物啦~ 我地揀左個咸餐 (咸餐有個火腿通粉, 火腿蛋多士同一杯飲品), 一個沙翁, 一個叉燒蛋治~ 火腿通粉: 其實同普通茶餐廳既火腿通冇咩分別, 睇落好似好細碗, 實際上都唔係細架!! 亦都有幾條菜食下, 味道都幾好!! 火腿蛋多士: 亦都係冇咩特別, 不過食0個時個蛋爆左, 流晒出黎, 好正~ 沙翁: 厘個真係必食, 佢個沙翁好好味, 夠晒甜, 而且好有蛋味, 質感非常好, 食左一個仲想叫多個, 奈何已經好飽食唔落..... 叉燒蛋治: 厘個都係黎到必食啦~ 雖然感覺上冇其他人塊蛋咁厚, 但都淡淡蛋架~ 已經叉燒十分之足料, 勁多叉燒!!! 叉燒蛋加埋既咸度剛剛好, 絕配過火腿蛋, 真係好好味~ 而且夠晒大件, 一個人食一份應該已經好飽, 抵食!!!厘間舖既環境十分茶餐廳feel~~ 好正~ 而且D侍應好好服務, 個阿姐勁忙都同我地嗲兩句, 超正!!!! 同埋大量卡位坐, 真係坐得舒適架!!! 我覺得去澳門
厘間舖既環境十分茶餐廳feel~~ 好正~ 而且D侍應好好服務, 個阿姐勁忙都同我地嗲兩句, 超正!!!! 同埋大量卡位坐, 真係坐得舒適架!!! 我覺得去澳門真係值得一去厘度呀!!!!