2017-11-07 7508 浏览
难得黎到澳门,梗系要食返餐葡国菜啦。喺开饭网见到呢间餐厅咁多好评,就一于黎试吓啦。是日星期六,黎到餐厅已经系六点半,虽然冇预先订枱,但好好彩依然有位。落单之后店员就为我地送上面包,呢两大个微热嘅猪仔包,为我哋嘅晚餐揭开序幕。炒蚬:用蒜茸炒成既蚬唔单止鲜甜肥美,而且大碟得黎粒粒仲有蚬肉,令人食到停唔到口。海鲜饭:用蕃茄汤整成嘅海鲜饭,卖相呈橙红色,入口酸酸地几开胃,除此之外,海鲜配料仲好足,有青口,虾同鱿鱼等等。烧鸡:烧鸡烧得刚刚好,入味之余入口仲好juicy, 鸡肉亦都好嫩滑,配埋香喷喷嘅英式粗薯条,认真唔错。估唔到餐厅名虽然平凡,但系无论食物同服务都非常之好,唯一唔好处嘅就系冇免费清水提供,如果可以免费提供咁就更好啦。

炒蚬:
海鲜饭: