2019-08-10 812 浏览
Cha bei一向都系澳门打卡热门地方,呢到嘅下午茶好似系由3点开始,我通常2:45黎到就唔洗等位,而且又无得订位,晏左黎可能就要等一段时间,因为大家都会坐好耐都唔走😂下午茶有平贵两款(入面的咸甜点同个盒子耐唔耐会转下),今次中午食得饱饱地就食个平嘅:$328呢个set一共有14款食物,再配上两杯饮品(成本menu嘅花茶/咖啡俾你拣),仲有个咁靓嘅镜盒子装住,杯碟全部都系粉色系花花,女仔见到一定心心眼啦~😍 一坐低佢地会先俾一细杯welcome tea,饮落甜甜地。呢到嘅茶好特别,每一种都会用好多不同的材料混合而成,之后叫左壶bossa nova,入面系绿茶有底,加上柠檬草,姜,蓝莓红莓,杞子,饮落清清地带少少生果味,带饮完喉咙会feel到姜嘅辣。叫哥时如果拣唔到可以问侍应,佢地会解释每款茶有咩特别😂唔好以为呢到净系甜品好食,咸点都整得几出色,推荐松露杂菌包同烟三文鱼酸奶油三文治。还有呢到平日中午有set lunch 之前试左都唔错,可以一试👍🏼甜品方面会推介:巧克力放纵入口好滑同朱古力味好重,层次感丰富班兰费南雪呢个真系外脆内软,仲有劲香班兰味,一个人食晒两个都唔够香港奶茶奶酪食落有

甜品方面会推介:
巧克力放纵
入口好滑同朱古力味好重,层次感丰富

班兰费南雪
呢个真系外脆内软,仲有劲香班兰味,一个人食晒两个都唔够

香港奶茶奶酪
食落有少少奶茶味,中间啫喱好似凉粉咁,几搞笑,玩味十足

3百几蚊有咁嘅环境同质素,系香港一定揾唔到啦,所以黎澳门不妨一试呀~