间店其实离氹仔D睹场10分钟车程 但系唔知点解冇的士肯去, 最后扰攘左半个分钟 终于有架好心的士肯去😌闲日book左六点半枱, 去到七点钟已经有几枱客食紧 汕头牛肉火锅menu好简单 好似台南D温体牛店 得牛肉同小小蔬菜配料 不过比起台南 汕头牛可以拣唔同部位嘅牛肉 同埋仲有粉面饭我地两个人叫左个牛骨清汤锅底 牛味清甜香浓 另外叫左一碟吊龙伴, 肥牛肉, 生牛舌, 鸳鸯牛丸, 双拼菜牛肉丸同牛根丸先放放 要煮十分钟 肉质实正 牛味浓 有汁吱出黎 吊龙伴好好味 切得厚薄适中 渌7-8秒口感非常好 一食落去令人觉得惊艳 又爽又嫩 食得出系好新鲜嘅牛肉 肥牛肉同生牛舌都非常非常好食 我地仲试用左台南温体牛食法 先将生牛肉放系碗 然后将滚汤’不’落碗将生牛肉浸熟 哗!不得了 浸到七成熟粉红色嘅牛肉鲜嫩无比 非常juicy 好食过台南温体牛😱双拼菜拣左油麦同西洋菜 好大碟 而且好新鲜食到8点几 已经坐满人 最后两个人食到好饱吾驶三百几蚊埋单(再有9折), 媲美台南温体牛火锅 真心非常美味令人惊艳 下次黎澳门一定要再食

双拼菜拣左油麦同西洋菜 好大碟 而且好新鲜

吊龙伴