2023-06-07 1479 浏览
香港开通返可以周围去之后,即兴决定尼个小旅行~澳门游,而家唔使搭船,直接搭金巴去,都几方便快捷👍🏻澳门出名葡国菜,呢期多左好多设计好靓既葡国菜餐厅,但好多都要预早book位,有一间甚至要三星期前book🥲所以决定试一试呢一间系大三巴附近既葡国菜餐厅餐厅有两层,但排队人数都好多,最终等左25分钟终于有位。餐牌上款式好多,但为左方便样样都试下,决定左叫套餐。。开心套餐 H餐($248)2-3人份量,但可能我比较大食🤔即使两个人食完都唔太够饱。蒜蓉包蒜蓉包好足牛油,烘完好脆口好香。薯丝炒马介休马介休混合左系鸡蛋里面,少少咸咸地又甘香既感觉,而表面布满一条条好幼既薯丝,而整体食落第一啖脆口,之后就有马介休同蛋既湿润,口感有层次。葡式咖喱崩沙牛腩一个细既火锅载住咖喱牛腩,咖喱味道比较甜,而牛腩都几淋,食落都充满咖喱嘅味道,正常咖喱牛腩味道。猪仔包 系一个烘左底既猪仔包,包既表面好脆,但里面冇其他馅料,亦冇任何牛油配搭。但可以配合埋咖喱牛腩煲一齐食,有格外既风味。白饭。木糠布甸卖相普通,但食落尚算好味,正常发挥Drinks ~ 套餐唔包饮品,所以要另外叫!。葡国红酒宾治 ($28)系特色既杂果宾治

。开心套餐 H餐($248)
2-3人份量,但可能我比较大食🤔即使两个人食完都唔太够饱

。蒜蓉包
蒜蓉包好足牛油,烘完好脆口好香

。薯丝炒马介休

。葡式咖喱崩沙牛腩

。猪仔包

。白饭

。木糠布甸
卖相普通,但食落尚算好味,正常发挥

Drinks ~ 套餐唔包饮品,所以要另外叫!
。葡国红酒宾治 ($28)
系特色既杂果宾治,当中有一半系红酒混合左七喜,味道甜甜地之余亦有红酒味

。葡国啤酒SAGRES ($24)
味道比较淡

回头指数: ⭐️⭐️⭐️
食物质素: 🌮🌮🌮
服务质素: ☺️☺️☺️
消费指数: 💰💰(人均消费$150)
环境质素: ☘️☘️🍀

* 蕃茄屋葡式美食 (新马路)
新马路史山斜巷4号铺

同类餐厅 #cocofood_葡国菜
同区餐厅 #cocofood澳门
2023-04-07
等候时间
30 分钟 (堂食)