2018-03-05 579 浏览
星期一冇乜精神心機返工,喺呢間餐廳lunch後,場內嘅音樂同Latte嘅畫花都令我心情好番。位置於氹仔住宅區並非旅遊區,所以唔太多人,可以好舒服咁食Lunch 價錢亦合理$88+10%包湯+沙律+意粉/麵+regular coffee/tea,我就+$15要左杯latte食物方面,湯係corn soup~本身自己唔太喜歡飲粟米湯,不過佢唔怕太甜所以我都覺得ok;個伴湯包都好脆好味沙律係水牛芝士沙律~配左Olive oil+vinegar,亦係本人喜歡嘅沙律,所以覺得好味;主菜係seafood risotto ~portion唔太大,海鮮有青口,八爪魚等,我覺得好味唔會太滯;Latte嘅畫花係smiley,唔可以話畫得好靚,但blue Monday 飲完都會會心微笑
食物方面,

午餐餐湯 ~ 栗米湯