雅香咖啡緬甸美食

雅香咖啡緬甸美食 (已結業)

雅香咖啡緬甸美食 (已結業)
Hyacinth
食完就非常口渴
Hyacinth
2011-08-08
关注
咁啱入到去有位! :)冷盤酸辣豬耳, 好好味道, 但略為不夠凍。點了馬拉"棧" 雞絲撈麵, 味道濃郁。都幾好味!! 咖哩雞薄餅, 咖哩香辣, 薄餅太油"諗諗", 好在配咖哩一齊食都okay。魚湯粉, 加了脆卜卜片, 不過不失, 都係好鹹。熱檸檬茶, 杯飲品一黎見佢咁淡色就知好難飲....真係完全冇茶味! :(總括而言, 不會再來. 因為太多味精啦! :( 查看更多
矇GG
除夕午餐
矇GG
2011-01-12
关注
沒有做功課,不知道原來澳門那麼重視元旦新年,除夕在下環很多店都關門了,幸好這間在河邊新街的仍開門。點了椰汁雞麵、緬甸撈麵送魚湯,加飲品共$52。椰汁雞麵椰汁超多;緬甸撈麵凍食,味道濃郁;魚湯惹味:)。實在三碗都很好味,不過食完就非常口渴﹗查看更多
Jennybonny
估佢唔到
Jennybonny
2010-12-17
关注
話說我嗰日落錯車去左媽閣廟, 又好肚餓嘰時候, 就求其入左呢間好似還可以的鋪頭...坐低叫左碗四丸麵, 牛展酸辣麵(好似) 同埋兩杯熱奶茶, 杯奶茶好好飲, 同埋估佢唔到佢d丸都ok彈喎... 我男友都話佢碗酸辣好好食, 價錢又唔貴, 下次過澳門會再去食 查看更多
阿丸
清熱魚湯粉
阿丸
2010-09-23
关注
由下環街市行過來,都幾遠。到達已是17:35之時,看到剛剛關門了,新營業時間至17:30!!!?好嬲呀!星期天,在澳門吃了很多閉門羹!幸好店員極度友善,給我們進去,做埋我地生意喎:)!禮貌店員向我們推介鴨紅、豬耳麵,都不是我們口味。其實我一早已胸有成竹!鎖定了緬甸撈麵,和魚湯粉。撈麵。是秘製xo醬,+如麻醬的醬撈麵。吃法是邊吃撈麵,邊飲以大魚、清熱的香蕉芯、黃薑粉、香茅、洋蔥熬成的魚湯。撈麵是沒有驚喜的,但拌著夠薑的魚湯,卻是錦上添花!魚湯粉,就是用以上魚湯+金邊粉。金邊粉黏附著魚味十足、勁薑辣的湯,還加了脆卜卜片,口感與味道的結合,無敵啊!咖哩腩薄餅。咖哩汁呈深啡色,已知是著重香料味多於咖哩味(我會寧可偏咖哩味)。不過都好好食,牛腩腍腍。配食的薄餅,不夠鬆,層次感欠奉,但與吃咖哩拌吃,此餅完全是ok的。吃味濃東西,一定要飲可樂!老公點了龍鳳檸樂!!嘩!爽呀!這間很有人情味的店子,我很推介!查看更多
+ 2
好好味呀!!
kikikids
2010-08-13
关注
去完媽祖廟,爸爸話好想食呢間o野~叫o左馬拉盞撈麵,椰香雞麵同魚湯麵,仲有紫米荳漿,全部都好好味呀!馬拉盞撈麵好香,同埋好少地地有得食魚湯麵,本身唔太好魚,好彩佢唔係好腥,又多香料,都唔錯椰香雞麵好香~不過記住快d食左d油炸鬼,淋左好難食最有驚喜係個紫米荳漿,超好喝,又解渴,正!查看更多
检举
三樣o野食都好味~
魚湯粉
椰汁雞麵
馬介休撈麵
紫米荳漿
煙花~
嘿~~~好濃味呀~
煙花~
2009-07-28
关注
魚湯麵上次就食過,今次緊係要食椰汁雞撈麵對好多人黎講,可以味道太濃.....或者食完會好想飲野但我又唔會wow,覺得好好食,好入味......佢個椰汁有小小咖哩味....加埋鼓油撈麵.....嘩....真係正呀........查看更多
椰汁雞撈麵
紫米
要黎試一試先
紫米
2009-04-21
关注
朋友好想試下lei間野,但掙扎左好耐...係咪同三盞燈係同一間野呢...結果應該係一樣o既我就最想試個紫米豆漿,好味呀...特別d啦,紫米加豆漿,夾到,good!我地好多人,但只係叫左三樣野食試下...馬拉盞撈麵,咦...好味喎,好香呀...d麵就好似油麵咁椰香雞麵,又唔係好重椰味,雞冇咩味,但成碗麵ok架,如果食晒都應該好漏下魚湯,好特別o既味,唔識點講,冇魚味,好似好多香料味...可以試下查看更多
yecha
豬扒飽 & 辣魚飽
yecha
2008-07-25
关注
好好味既豬扒飽$12大大個個飽好脆,塊扒醃得很好很香很入味!!飽同豬扒很配合,很出色!!難怪豬扒飽係澳門特產, 求其一間都咁好味好想係香港搵返e個質素....而辣魚飽就一般同一款飽但辣魚感覺上似罐頭野...查看更多
检举
因為之前係葡萄牙殖民地,所以佢地係用葡國辣魚罐頭整既,有好多茶餐聽都有得食架,加埋肉鬆好味好多,好夾架!
2008-11-02
但係我食e個無肉鬆...豬扒飽應該係自家製吧?!!真係好好味.....在別的吃不到這味道...;(
2008-11-02
豬扒飽 & 辣魚飽