2009-10-12 321 浏览
朋友和我補祝生日,大家都有點餓,故決定棄威尼斯人的fine dining取日式放題。1. 食物在柯打後很快奉上,但味道完全不合格: 吉列豬排如樹皮一樣; 豆腐完全無味,即使加了醬汁仍然無味; 魚生亦不新鮮,送的吞拿魚中腩賣相如生免治豬肉。2. 整個一個多小時的用膳時間全店只有約四至五枱客人,侍應有五至六名,這樣的情況也可以在客人多次示意才倒茶,而茶亦不熱,味道亦差。3. 抵達店方發現原來晚市首40名於6時前電話訂座的顧客可享九折優惠,但到結帳時卻被告之我們不合資格,但我卻很奇怪,第一,我們有電話紀錄,肯定是5時前電話留座; 第二,從我們7:00入座直至8:30左右結帳,在此時間內計算離開或新到的顧客(如上提及只有四至五枱)絕不到40人,除非有十多人是訂了9:00或以後,我們向服務員查證此問題,櫃台兩人並沒有合理解釋。我們不想影響心情,拂袖而去,此店這樣如同欺騙顧客。4. 今天早上還有點拉肚子,我們保留作食物不潔的追究之權利。

2009-10-11
$173.8 (晚餐)
2009-08-28 108 浏览
中午1點半係氹仔買完野又口渴又餓,見到對面街有日本餐廳,想輕輕鬆鬆食返餐.入到餐廳見得1/5枱有人坐, weekday lunch time好似有d唔對路,等左30秒至有人問幾多位, 坐左好耐至有人攞左杯有茶色係茶味既日本茶黎, d 侍應好似食左豬油甘慢吞吞最抵死係個個木口木面,問至有menu. 叫左午餐--秋刀魚定食.等左25分鐘叫左4個侍應至有一個行埋黎,問點解甘耐? 話你叫既秋刀魚最快要15分鐘, 好快就黎,再等左15分鐘終於黎, 麵士沙你室溫同連個湯蓋都係, 沙律同飯已吹干晒, 祗有秋刀魚重暖暖地. 等左40分鐘,食就用左10分鐘,因為實在太難食. 攞命好有國貸公司feel!都係果句.

攞命好有國貸公司feel!

都係果句[今時今日甘既服務態度係唔得既].