2019-12-10 134 浏览
来到这间位於新濠影汇既碧迎居,二十四小时开放,系赌场入面既玩家随时肚饿都唔洗惊。环境一般,枱之间既距离唔多,隔离倾计听得一清二楚。侍应都算多,但系服务只属一般,这间米芝莲推介的餐厅,外面看似风宇不凡,内里却是一间大型快餐店般,很多赌客都是在这里充饥。如果未黎过既朋友,可以不用试,除非是半夜三间无野食,禁佢都不失为一个好地方。价钱尚可,正常赌场餐厅价钱,但质数一般,其他赌场的餐厅好像都比这间好。半夜系赌场想食番个蟹粥,都可以试下
半夜系赌场想食番个蟹粥,都可以试下
水蟹粥
黑椒牛肉包
蟹粉小笼包
2019-12-08
水蟹粥
蟹粉小笼包
  • 驰名澳门水蟹粥
2019-09-24 318 浏览
• 沸腾水煮鱼🐟•💵Price: MOP 288🍴Food: 4/5❤️-呢间位於新濠影汇既碧迎居原来都获得米芝莲推介嘅美誉!咁啱我哋呢一晚想食嘅水蟹粥佢呢度都有,所以就决定试吓喇!然後差唔多见到台台都有order呢个水煮鱼,所以都即管试下!食落唔会话太辣,反而麻味比较重,所以食得好过瘾!而个鱼块真心超嫩滑,唔系一咬就散嗰种质感,食得出系靓鱼😋个底有好多芽菜,如果有薯粉做配菜,我会再开心啲😛• 碧迎点心拼盘🥟•💵Price: $68🍴Food: 4/5❤️-呢个点心拼盘卖相劲吸晴,包含左三款小点心,有原只鲍鱼烧卖、松露笋尖鲜虾饺同帝王虾肉胜瓜饺。其中鲍鱼烧卖令我最深印象,因为个原只鲍鱼认真烟韧弹牙,而个鲍鱼汁都好浓郁,不过得一只有啲食得唔够喉咁🤭-• 驰名澳门水蟹粥🦀•💵Price: $198🍴Food: 4/5❤️-个粥煲得好绵密,粥底几鲜甜,不过蟹味唔算浓。水蟹都算新鲜,不过就无乜膏同比较细只🦀唔好睇佢细细煲粥,两个人食都每人食到三四碗架!
• 沸腾水煮鱼🐟•

• 驰名澳门水蟹粥
  • 碧迎点心拼盘
  • 沸腾水煮鱼
2019-09-24 270 浏览
去到澳门除左赌钱,就真系要食了❗今次就择左起新濠影汇内的碧迎居试新野😂起初,谂住酒店食野一定贵架啦,但佢价钱又ok wo,食物都几好味😎点心方面,真系无谂过到夜晚都仲食到,点左个鲍鱼烧卖拼盘,鲍鱼软冧适中不烟韧,虾饺就劲多虾肉,另外仲有粒带子饺,又系劲好味,卖相都一流👌佢地嘅炖汤,其实系起赌场内的正盅,唔系佢地自己餐厅,所以选择不多,去正盅反而多好多选择面方面就真系唔太推介🤣🤣鱼粥反而平平无奇中突围而出,粥香棉滑,鱼肉新鲜~
去到澳门除左赌钱,就真系要食了❗

2019-08-19 246 浏览
这家店位于新豪影院一层,店面的空间,位置还是非常大的。装修也非常棒,看着颇有档次。菜的种类有点各种菜的混合吧,感觉很多菜系的经典菜都有。其中以粤菜菜和川菜为主。餐厅的服务员感觉不是很多,繁忙的时候经常忙不过来的样子。点了一些叉烧水煮牛肉时蔬各种主食。白切鸡等上菜的速度稍微有点慢,叉烧感觉有点过于油腻了,水煮肉和其他的菜还是挺好吃的,价格总体来说中规中矩吧,还是可以的。服务态度还算凑合,但是服务员严重不够用,经常叫半天,还有待改进。总体而言不过不失的一家店。

2019-08-09
2019-07-03 378 浏览
忍唔住同同事们再去食🤤今次四个人去~其中一个系素食同事😌冷盘皮蛋个人觉得中间d红椒最好食😛凉伴莴笋丝每次都必嗌青瓜伴海蜇头超爽口 份量又够沙窝黑松露豆腐第一次叫 好好食 系玉子豆腐清汤芋头浸白菜仔普普通通 但d芋头好粉好食辣子鸡我至爱 一如往常劲好食😍😍同事觉得辣 我觉得唔够辣南瓜小米粥好绵但略嫌唔够南瓜味食完辣子鸡再食完全无味甜品橙味木瓜味道出奇地夹 食落有木瓜甜味亦有橙香总结:服务同食物一如平常的好
忍唔住同同事们再去食🤤

味道出奇地夹 食落有木瓜甜味亦有橙香

总结:服务同食物一如平常的好
2019-06-29
2019-03-30 573 浏览
一大班亲戚朋友食饭,首选多数都系中餐,但长老们👴🏻对中菜有一定要求,今日决定嚟呢间米芝莲中菜试下,睇下长老们👴🏻嘅评价!我地一行十人有大有细嚟到时,店内虽然有大量空位,但店员不足,等咗又搵咗几分钟先有店员理我地,而想安排婴儿座椅💺时,店员消失咗成十分钟先覆我地餐厅🍴冇提供,点菜时店员就好醒目地即刻出现,佢地嘅行动力真系难猜透😩上菜都算快,首先上嘅醉鸡🐔用咗个小酒瓶嚟装,初时睇落以为得好少,但原来有差唔多半只鸡,鸡嘅酒味🥃唔太重,鸡亦都好嫩滑。再嚟就系招牌烧叉烧,烧得啱啱好叉烧好腍,小朋友都咬到,但长老们👴🏻觉得唔够肥,但我就觉得啱啱好喇。之後上嘅水煮鱼🐟麻味比辣味重,配菜比例过多,鱼块好滑系送饭之选。煎饺🥟好香脆,热腾腾嘅一口咬落,肉汁当场飞溅到对面位,食时要小心喔!羊肉🐑串系成串上,自己整出嚟食时有啲论尽,虽然孜然味好够,但仲系食到羊肉嘅羶味,好彩长老们都接受到。最後嘅上汤豆苗系长老们嘅今晚至爱,可能肉类太多,爽口清淡嘅豆苗🌱好快就畀长老们一扫而空喇!今晚呢餐长老们都好满意,下次可以再嚟💋
今晚呢餐长老们都好满意,下次可以再嚟💋
2019-02-22 358 浏览
想试碧迎居好耐😏刚好有个long dinner break就同同事们一齐试下🤤🤤🤤我地四男一女 叫左三样头盘七个餸share每样都几好食喎😍😍头盘叫左:醉鸡👍👍👍卖相好正 唔好睇酒壶细细 份量都唔少味道有淡淡酒味 鸡既口感滑流青瓜海蜇头👍爽口 第一啖有辣既感觉 但辣味後继麻麻夫妻肺片第一啖入口辣味十足 但个人觉得卖相麻麻主菜叫左:黑毛猪义烧超好食 肉质鲜嫩 一定要叫(虽然有d贵)黑毛猪真系零舍不同水煮鱼鱼片滑dodo 同平时既水煮鱼唔同 呢个完全唔辣 但如果底部配菜系窝笋片会更好煎锅贴热辣辣 同事太心急 一咬爆汁辣亲咀😂😂韮菜饺子我唔食韮菜 所以无试炒菜苗同炒露笋食咁多油腻野 叫返两个炒菜清清口感由於系早段食饭时间 餐厅唔多人不过我地比安排坐系赌场附近既枱略为有小小嘈 但服务安态度同速度都不错😋😋😋 满足的一餐
想试碧迎居好耐😏

夫妻肺片

第一啖入口辣味十足 但个人觉得卖相麻麻

主菜叫左:

黑毛猪义烧

超好食 肉质鲜嫩 一定要叫(虽然有d贵)
黑毛猪真系零舍不同

2019-02-22
青瓜海蜇头
水煮鱼片
  • 水煮鱼
每一次过澳门呢到都系我想来既地方。原因系呢到既叉烧太吸引了,基於香港法列问题,好难会有机会有木烧烧味,呢到既叉烧却有好浓既苹果木味道,而且每一旧都有微焦,肉质松软,非常好食。其他菜色同样非常不错,当中既鱼翅捞饭虽然索价$438,但份量都唔小,系一个唔错既选择。至於成吉思汗牛肋骨却有时候会失准,虽然每次都能够非常嫩滑,但有时候不能够带点烧焦脆身效果。而且因为佢系属於赌场餐厅既关系,佢系24小时营业,真方便。一道叉烧足以我强烈推介此地方。
2017-07-25 1147 浏览
因为小朋友仲晕紧船浪,又要响氹仔到周围行吓,又要玩酒店入边嘅设施,所以根本都冇机会出去食饭,为有响酒店求其拣呢间餐厅食啦,见到OpenRice上边有6个所以就入去试吓啦!刚刚入到去,可能见到我哋衣着唔系咁光鲜,已经唔系咁好面口,所以叫开茶都叫咗好耐,但系当时全餐厅得几张枱有客,到我叫餐时,由包叫起,个侍应D眼神就更加白鸽眼,跟住见我开始买啲过佰蚊嘅餸,先稍为好面口啲呢个醉鸡系我食过咁多醉鸡最难食嘅因为佢唔系用花雕酒夹饼个面好靓,但个底系湿嘅好油又厚又硬ok喇,不过好乾好味,好多蚌肉几香,系油D遮普通
所以就入去试吓啦!
呢个醉鸡系我食过咁多醉鸡最难食嘅
因为佢唔系用花雕酒
夹饼个面好靓,但个底系湿嘅
好油
又厚又硬
ok喇,不过好乾
好味,好多蚌肉
几香,系油D遮
普通
2017-07-19
2017-05-30 983 浏览
有朋自远方来,带她嚐嚐天南地北的「中国菜」。醇香陈年花雕醉鸡酒香扑鼻,同伴吃完脸都红了;味道可以,就是鸡肉的皮脂有点厚,肉质也不够滑嫩驰名澳门水蟹粥粥底煮得浓稠绵密,鲜香可口;份量约5-6小碗,两人够吃;青葱另上很贴心;只是吃蟹确实麻烦⋯红油抄手端上桌就能闻到的麻香味,辣度也够,味道不错;抄手的内馅打成虾胶,过於紮实成吉思汗炭烤牛肋骨看上去很糙,但配着孜然吃进嘴确实意想不到的嫩,牛肉味很突出以下是之前吃的,不是同一顿。合起来一起写了吧芝士龙虾焗饭仍旧记得那时候看着热呼呼的焗饭端上桌,顿时食慾大增的情境;份量看上去不大,但两女生吃不完
有朋自远方来,带她嚐嚐天南地北的「中国菜」。

醇香陈年花雕醉鸡

红油抄手

成吉思汗炭烤牛肋骨
看上去很糙,但配着孜然吃进嘴确实意想不到的嫩,牛肉味很突出

以下是之前吃的,不是同一顿。
合起来一起写了吧

芝士龙虾焗饭
2017-02-05 1542 浏览
选择住新濠天地,是因为老公一直想看蝙蝠侠,既然住在此酒店,有两餐也就乾脆在酒店的餐厅解决,第一天去了玥龙轩饮茶(非常幸运的选择了第一天,因为第二天刚巧它不对外开放),另外老公一直嚷着要吃水蟹粥,我就选来碧·迎居午膳,本来目标物是水蟹粥,但竟意外发现了高质口水鸡。从开放式厨房中可以看见用柴火烧烤食物,别具风味。我很爱口水鸡,於是点了川香口水鸡($68),单看卖相已觉口味地道,入口就更加不得了,它有齐应有的麻、辣、鲜、香、嫩、爽,可谓一试难忘,再试疯狂。黑椒和牛煎包($58)虽不会令人感惊艳,但包煎得香,口感软滑,牛肉鲜味多汁,绝不会令人失望。驰名澳门水蟹粥 ($198) 是来此午膳的重点,完全不负所望,粥底绵滑,蟹肥大肉厚有口感,鲜味十足,不要小看那小瓦罉,滔出来足有四饭碗份量。结语:今次刻意不到小店吃水蟹粥的原因,是有感以往着名的水蟹粥小店,成名後价位高之余,水准亦不复当年,倒不如改往酒店赌场食肆,或许能找到惊喜,今次不负所望,遇上了真材实料的水蟹粥,虽然侍应当日有招呼不足,但因整体食物有水准亦感大满足。(注:银联卡签账享折扣优惠)
从开放式厨房中可以看见用柴火烧烤食物,别具风味。
川香口水鸡

驰名澳门水蟹粥
(注:银联卡签账享折扣优惠)
2016-11-08
用餐优惠
信用卡优惠
川香口水鸡
2016-12-29 841 浏览
预咗酒店食店唔平,系街见到银联咭有八五折,结果去试下,食物质素唔错,但份量比较少,每个送预一百蚊左右,总体算唔错。菜式种类都算多,适合老少食。另外茶要收费,水就免费
菜式种类都算多,适合老少食。
另外茶要收费,水就免费
2016-10-13 1118 浏览
与其恐怕买了件不对的生日礼物,倒不如开开心心吃个痛快啊!我是这样跟她説的。於是,909,又过了大海喔。下午登船前,吃了点粗糙小吃,为的就是可以吃好点晚餐。不知为什麽,就是想吃辣,就在酒店商场内找到了。虽置身赌场内的餐馆,还可以找到个幽静的角落享受着早来的晚餐。灯光柔和,食客疏落,或许还未到晚餐时段,气氛依然闲适。点完菜,碰过杯🍻,喊了声生日快乐後,便上了第一道菜。至爱口水鸡。之後就陆陆续续上了热辣辣的黑豚叉烧等也不太记得名字的菜式😋😋吃着説着,不知何时原来已把那在香港带来那空空的肚子填满了。嗯,就去散散步吧!趁着晚餐时间,去搭乘那❽字摩天轮,欣赏一下这里的夜景啊。
与其恐怕买了件不对的生日礼物,倒不如开开心心吃个痛快啊!
我是这样跟她説的。

於是,909,又过了大海喔。

下午登船前,吃了点粗糙小吃,为的就是可以吃好点晚餐。

不知为什麽,就是想吃辣,就在酒店商场内找到了。

吃着説着,不知何时原来已把那在香港带来那空空的肚子填满了。

2016-04-06 1913 浏览
去澳门两日一夜,今次去新濠影汇试下新野,半夜就硬系想落赌场行下食下野,呢间酒店得一间24小时,咁唔驶谂啦,一支箭杀左落去.点左个牛腩捞面,说实话唔平$80几一份加埋一成旧黎紧,但系唔会觉得唔抵食,咁先系好野嘛.先讲个面,牛腩同面都好够份量,牛腩ok腍几好,面隔得好乾身抵赞,最怕捞面隔唔乾上碟,搅到成碟"十面水",胃口都即时减半,不如俾碗汤面我好过.呢度完全冇呢个问题!之後系捞面既汤,一饮就知呢碗野超正,成碗汤虾味200%浓郁又冇味精味,佢应该系落左好多好多好多虾去煲,直头想叫佢加多碗.
题外话/补充资料: 不过始终澳门酒店都系多大陆人,仲要撞正几班嘈既大陆人............
2016-03-26
见到呢间餐厅竟然只有一个食评,为佢抱不平所以特别写一篇我来呢间餐厅已经食过两次,真心觉得值得一去再去首先真系唔系道道菜都抵食,不过真系冇一道系难食,第2次我系带朋友去,综合来讲,所有朋友都话果度D野得,好味首先必须要介绍一道必点好味的前菜:川香口水鸡,我地个个食到流晒口水,肉质松软,好香的酱,有花生酱成份,但至於点调配就唔清楚,愈食愈辣,愈食愈过瘾,食完一碟唔够再叫然後讲一讲另一个我认为必点的主菜,炸生蚝,一般出面的炸生蚝都好普通,佢真系做得不平凡,尤其系佢D一粒粒的脆粉,食到系有蛋香味,又野味,但不会太咸,送饭一流,第一次食到咁好味的炸生蚝,大概6只左右,不过起码都够大只,外脆里面有汁另外如果唔喜欢食炸食辣,可以叫八大名菜入面的琥珀鸡或者叫露荀百合小木耳,非常爽甜可口最後讲讲佢个炒饭,呢个饭真系唔怕油腻,健康,但又够味,而且落足料,有好多带子,唔系度度都食到
见到呢间餐厅竟然只有一个食评,为佢抱不平所以特别写一篇
我来呢间餐厅已经食过两次,真心觉得值得一去再去
川味口水鸡
另外如果唔喜欢食炸食辣,可以叫八大名菜入面的琥珀鸡
或者叫露荀百合小木耳,非常爽甜可口
题外话/补充资料: 我地今次用左娱乐票七折优惠,七折後真系非常抵食,如果冇折,中意食辣都值得一试,因为佢大部份好食的菜式都有辣
2016-03-27
川味口水鸡