2017-04-24
話說上次賴生同屈小姐黎到居然摸門釘,今次查清楚晒佢個營業時間,一到澳門就即時拖住屈小姐殺上黎!好彩皇天不負有心人,佢開左啦!仲要係岩岩開果隻!生煎包都即時整緊,即係又有新鮮野食啦!原來呢間係一間地道小店黎,主要經營外賣,店內得1張Bar枱形既物體可以容納到最多4個人坐嫁咋,而所有order都即叫即整,但生煎包當然會煎定一批啦,但一批數量唔多,一個煎Pan左右啦,佢煎既時候都好有技巧嫁,所以成品都好脆!我地有幸目擊全程,比D相比大家睇睇先⋯老闆娘就係用呢個煎pan煎生煎包嫁啦,仲會不時左搖右擺,務求令生煎包既全個底都咁脆一次就係煎咁多嫁啦,一客4粒,有買趁手⋯遲左要等下一批啦1) 生煎包:⭐️⭐️⭐️⭐️不枉我地落住雨都黎探佢先,雖然唔算得上完美,但成品都算係唔錯!因為老闆娘好用心煎,所以底部呈現金黃色,食落好熱同超脆口!不過呢~ 雖然湯汁夠多,但係唔夠鮮甜,而且摺位厚左DD!不過整體上都算出色!行開三盞燈,除左食緬甸野既另一好選擇#食到啦食到啦#去每個地方都要食生煎包#新鮮出爐最好食#美食拯救一切#落雨姐,有野食駛乜怕
我地有幸目擊全程,比D相比大家睇睇先⋯
上海生煎包
#食到啦食到啦
#去每個地方都要食生煎包
#新鮮出爐最好食
#美食拯救一切
#落雨姐,有野食駛乜怕