2019-10-05 3838 浏览
記得前幾年黎過仲有車仔檔,今次再黎萬豪軒已經變晒,原來全部裝修過,變左萬豪火鍋,飲茶就變左係旁邊得好細地方,好失望,但志在食下懷舊野~叉燒酥皮好厚唔太好食呢個係送的,話梅紅燒肉,有驚喜,好香梅味,咸咸酸酸懷舊馬拉榚,軟林林,以家都好少地方整得咁鬆軟紫菜卷,呢個真係夠懷舊,細個成日食,以家都好少有了牛肉球,正常發揮咸薄罉,呢個好好食,個邊脆卜卜,入面有d蔥同火腿

叉燒酥皮好厚唔太好食

呢個係送的,話梅紅燒肉,有驚喜,好香梅味,咸咸酸酸

懷舊馬拉榚,軟林林,以家都好少地方整得咁鬆軟

紫菜卷,呢個真係夠懷舊,細個成日食,以家都好少有了

牛肉球,正常發揮

咸薄罉,呢個好好食,個邊脆卜卜,入面有d蔥同火腿

2019-09-11 2685 浏览
工作中去澳門出席晚宴,第一次來呢間食飯,場地好大樓底高,典型大飯店宴會廳格局!美點雙輝:棗榚+炸煎堆,唔知點解上甜點先,只吃了棗榚,強彈性,棗味不強,沒有薑味的,應該是淨棗味的榚,ok乳豬大拼盤:吃了叉燒,半肥瘦肉質淋身唔嚡,豬柳質地,豉油雞肉質唔嚡,豉油幾入味芥末腰果牛柳粒:腰果脆而不油膩,牛柳粒唔嚡,翠玉瓜爽口,不會有膠水獻!好味瑤柱扒雙蔬:喜歡食草菇,瑤柱醬炆得入味,瑤柱絲都落得多,灼西蘭花🥦爽脆,配瑤柱醬嘅鹹味剛好,好味沙律海鮮卷:無食金舞茸螺頭燉雞湯:足料夠熱,香濃而清澈,好好味清蒸珍珠躉:食魚背(只懂得食魚背)竟然非常嫩滑,豉油甜度剛好,好好味!花菇扣玉掌:無食錦繡炒飯:無食上湯生麵:麵爽口,湯底幾濃香!好味陳皮紅豆沙:紅豆炆得淋,好濃香,雖然唔算起沙,幸好夠熱又不太甜,好味鮮果拼盤:水果只吃了哈蜜瓜,爽脆清甜圍菜我一向不喜歡,都覺得呢間整得好味!(不是菜色特別,而是食物煮得好味又啱溫度)只是最奇怪的是:點解會上美點雙輝先?(同事話之前來食都係咁)唔通澳門飯店同香港的分別?(好想有人解釋比我知)招待的店員有禮,而且細心,我初時見只有提供普通汽水,後來見一位男店員攞減肥汽水比
工作中去澳門出席晚宴,第一次來呢間食飯,
場地好大樓底高,典型大飯店宴會廳格局!

沙律海鮮卷:無食

金舞茸螺頭燉雞湯:足料夠熱,香濃而清澈,好好味

花菇扣玉掌:無食

錦繡炒飯:無食
上湯生麵:麵爽口,湯底幾濃香!好味

鮮果拼盤:水果只吃了哈蜜瓜,爽脆清甜

招待的店員有禮,而且細心,我初時見只有提供普通汽水,後來見一位男店員攞減肥汽水比一個客人,咪同嗰個男店員想要減肥
汽水,之後佢成晚都幫我添減肥汽水,好上心(因我同枱有其他客人飲正常汽水,佢都無攪錯!幾窩心(加分)

難得有好味圍菜
2019-09-04
用餐时段
2018-05-09 3474 浏览
很大很大的中式餐厅。应该是澳门最大的。价格非常合理。广东菜为主。味道一般。可以在特別主題套餐推廣期間去嚐一下。是好吃的。我最喜欢的是这里的服务员态度非常好。赞。
我好喜歡在澳門去飲宴,由其是一些傳統大酒家例如萬豪軒,少了香港稻香美心的千篇一律。一圍生日飯,刺身、葡式乳豬、天婦羅、蝦伊麵、豉油皇乳鴿什麼都有,還要每次保持水準是十分難得。萬豪軒的燒乳豬有別於其他酒家,葡式做法十分入味!乳鴿不大但鹵得十分入味!綜合評價: 食物>環境>員工*綜合性價比: 抵!(不代表平)超乎想像的驚喜!!*性價比1.  抵!(不代表平)超乎想像的驚喜(嘩! 無論怎樣一定要再來! 抵啊)2.   Wow! 物超所值(幾好啊!唔錯,有機會一定再來)3.  正常, (可以, 但這個價錢坊間有很多選擇)4.  物次價高(都不是太差, 但這個價錢坊間有質量更好的)5.  有比較大的改善空間(填胞肚算, 失望)

萬豪軒的燒乳豬有別於其他酒家,葡式做法十分入味!

乳鴿不大但鹵得十分入味!

綜合評價: 食物>環境>員工
*綜合性價比: 抵!(不代表平)超乎想像的驚喜!!

*性價比
3.  正常, (可以, 但這個價錢坊間有很多選擇)
5.  有比較大的改善空間(填胞肚算, 失望)
2017-01-23
用餐时段
庆祝纪念
生日
2009-05-21 4561 浏览
叫咗唔少嘢食,包括蝦餃,燒賣,三文魚春卷,咸水角,蒸排骨,鳳爪,馬拉糕,肥牛金菇卷,蟲草花鮮竹卷,碧綠帶子餃,牛肉球,叉燒腸,xo醬咸薄罉,黃金餅,藍莓香芒亮晶晶......等等 (有d唔記得叫咩名)其中蝦餃,咸水角我都鍾意~~但係個咸薄罉同黃金餅就唔推介la~~服務方面,d傳菜員真係好唔掂,我地已經幫佢地移開哂d嘢嚟方便佢地擺嘢,點不知佢地都係求其放喺枱邊就走咗去~~最爆ge一個係明明放唔落,仲死要塞入去,搞到差d倒瀉杯茶落我個妹度~~環境同食物就都ok ge~~
叫咗唔少嘢食,包括
其中蝦餃,咸水角我都鍾意~~
但係個咸薄罉同黃金餅就唔推介la~~
服務方面,d傳菜員真係好唔掂,
環境同食物就都ok ge~~
2009-05-19
庆祝纪念