工作咁辛苦都係為咗食. 見放假就約咗幾個好友去安安燒大刷一餐!
每次去安安燒都好爽, 皆因可以一路飲啤酒, 一路嘆BBQ, 款式又夠多, 每樣價錢唔貴, 可以叫好多款. 海鮮, 肉類, 同菜類都有叫!
燒茄子 – 呢樣似乎係燒物店必叫之選. 呢度D茄子燒得夠香亦唔會太乾身, 一絲絲撕落黎食, 一人食幾啖, 別有一番風味!
燒雞翼 -燒雞翼係另外一款我去燒物店必叫之選, 呢間D雞翼燒完有焦香味, 裏面肉汁豐富, 又夠入味. 熱辣辣配啤酒好正燒台灣腸 – 燒台灣腸係香港好少食到, 見新都係個D電爐黎整熱去 (好似便利店個D). 燒台灣腸就可以拎佢層皮更加香脆, 因為有層腸仔皮, 裏面肉汁可以好好鎖住, 流滿啖啖肉香
燒甜薯 – 平時去燒野食燴蕃薯總係搞到隻手好污糟, 又成日搞到燶晒無得食. 今日特登叫咗個燒甜薯試下. 原來係一口一粒的日本甜薯仔, 真係好甜, 連皮都食得!
芝士蒜蓉燒蠔 – 喜歡濃味的人最啱. 當然配啤酒都係一絕. 本身燒蠔已經好好味, 加埋芝士同蒜蓉仲更加惹味!
當然我地仲叫咗好多其它野食, 大部份都燒得幾好, 最緊要多花款, 有D用芝士燒有d用鍚紙包住, 可以試到不同口味!…Read More
On On BBQ (Yim Po Fong Street)
2015-10-08
Like
燒台灣腸
芝士蒜蓉燒蠔
2015-10-01
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)