Hong Kong | Eng

Follower
Following
lyanne17
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (4)
Photo (6)
欺騙食客,服務態度極差
宏發燒臘飯店
2022-02-12
叫咗工人姐姐幫手去買條120蚊嘅燒肉骨返屋企加餸當時姐姐已經發現斬出黎嘅根本唔係骨位即場反映後 阿姐堅持係骨位唔肯換 仲要鬧到我工人姐姐一面屁後尾返到黎我打返電話去投訴個阿姐態度極惡劣 話唔滿意咪拎返去換囉我問點解當時姐姐反映嘅時候又死都唔肯換個阿姐又係度耍太極呢間嘢擺明係見係工人姐姐買所以恰佢唔識而呃佢仲要鬧返佢轉頭見到唔少評論都表示食到一肚氣呢啲咁無品,態度差又質素平平嘅食店奉勸各位唔好去食免得食到背脊骨落…Read More
Like
2022-02-12
TakeAway
非常差嘅體驗
Minibangkok Thai Food Station
2021-05-15
坐低即刻order咗個明爐烏頭,過咗半個鐘,食曬所有餸之後仍然未到,催咗佢幾次又無反應。見佢不斷出咗幾次烏頭都無我地份。直到過咗40分鐘再催佢,竟然同我講話有人通知咗話無曬,但根本完全無人同我地講過一句說話。走個陣仲聽到隔離檯話,佢地等個薄餅等咗一個鐘,最後有得食已經算好彩。如果你哋可以接受等一個鐘最後無得食的話,歡迎你哋去食。…Read More
Like
Ratings
真係0負評咁好食?
Unagi Koubou
2020-04-26
見呢間小店係Openrice有成百幾個正評,一個OK/負評都無,便滿懷希望咁入去食,點知係好失望咁出返黎。鰻魚飯食得多,見呢間有個鰻魚飯堡咁新奇就諗住試試,點知上菜嘅賣相係咁樣的。可能係我唔識食,但係香港同日本都食過唔少次鰻魚,未見過一間燒出黎嘅鰻魚係如此焦黑。食落慶幸無咩苦味,但都頗多骨下,去到要吐返啲骨出黎嘅程度。飯就口感黏糊,表面唔脆同無咩味。究竟呢間餐廳係咪真係正到係0負評,各位看官自行定奪啦。(另外比少少建議,餐廳內無提供水給客人,亦無飲品list(眼見只有啤酒可供選擇),請求之下獲得一杯滾水,但最近天氣開始熱,冷氣又唔夠,有越食越熱嘅感覺。建議可以提供凍水/常溫水比客人飲,或者可以提供無酒精飲品供客人選擇。)…Read More
2020-04-26
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
誠意足 但食物水準強差人意
The Cowboy House
2019-02-10
之前睇大埔group見到有好多人推薦呢間話係誠意小店 又幾有特色 就諗住去試下其實黎最主要都係試佢嘅火山石牛扒8點鬆啲黎到 叫咗一個吉列牛 一個肉眼扒店員表示肉眼扒賣曬 推介今日special安格斯我表示ok等上菜等咗半個鐘嘅時候 我地懷疑係漏單就問店員會唔會係唔記得落單疑似係老闆娘嘅姐姐話唔係漏咗而係食材重頭製作需時 要等多15分鐘無奈地唯有繼續等隔一陣有另一店員黎話肉眼賣曬 叫我地轉安格斯我地表示一早已經講咗要安格斯點知轉個頭又有另一個店員黎同我地講同一番說話此時我地已經覺得奇怪 明明一早話咗轉安格斯 點解過半個鐘之後又過黎問?咁即係根本一開頭就無落單第三次叫完我地轉安格斯後一分鐘內已上菜又話食物重新製作需多15分鐘?為何啱啱問完咁快可以上菜?等咗大半個鐘大家都已經好肚餓了我叫嘅安格斯簡直可以話係難食肉質好差 有渣 切得好厚 咬落好韌 我以為自己燒得太熟 但無論點燒都係好韌根本係肉本身唔得咬極都成口渣我order白飯亦照比稻荷飯我等咗咁耐換來嘅係咁樣嘅食物真係好失望另一份吉列牛就好啲不過不失老闆娘態度好好 有講唔好意思 話係今日人多但我亦覺得如果人客係超過咗佢地handle到嘅上限不如接少幾個客/暫不開放樓上 做好啲食物質素先無謂啱啱叫做出咗名就做差曬食物質素 令人唔會食第二次成餐$406蚊 我認為咁嘅價錢咁嘅質素實在唔值我住港島 呢個價錢都可以食到塊decent嘅牛扒睇得出老闆娘係有心做好 但仍有進步空間睇返大埔group嘅post 有谷友之前留言話等咗40分鐘先上菜店員回覆解釋話上咗大埔group多人去所以咁希望店家正視呢個問題增添人手免得個個都只係去嘗鮮 留唔住顧客…Read More
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice