Hong Kong | Eng

Followers
Following
milking
Level 1Hong Kong
Overview
Reviews (4)
Photo (11)
沒禮貌的服務員
新贊記點心·小廚
2022-08-03
推住坐輪椅亞媽,諗住間野系地鋪,仲系佢門口研究緊好唔好入去飲茶,點知收錢條斜眼服務員開門,用好巴閉既語氣話: 輪椅沒位入,你落地行入來! 跟住轉頭返去同另一個服務員買外賣,系門口等緊之際,條姐又問我做咩,比張單佢睇等緊外賣已經15分鐘,條姐仲話要等廿分鐘,你唔等就早打電話來外賣,頂你呀! 我叉知一間甘既鋪仔,呢d 成日有客叫點心都要等甘耐呀,何況我一直等緊,系你見到部輪椅泊系門口覺得人地唔順眼你來盤我即,叫得一個燒賣春卷,芒果布甸,我都未詐型要等廿分鐘,你仲來話我唔打電話系要等,真系唔知咩得罪左呢條姐,呢間野價錢又唔算平,仲要請著d甘既門口狗,幾好食下次都唔會再幫襯…Read More
從沒吃過一間放題服務食物環境可以差成甘
Manya Japanese Restaurant (Tai Hung Fai (Tsuen Wan) Centre)
2021-05-13
先講服務:-1. 母親節前夕要加收30元沒問題,但訂位覆枱都沒講,上到去拿位都沒講,只系睇你好唔好眼見到黏係櫃台張紙先知今日加收30元每位。2. 加價沒問題,外面天時暑熱走廊等位都沒開冷氣,d員工8分鐘前返工咩都未ready 好即刻5pm入座,全部年青散兵,沒熟手,問什麼都不知道,      只識叫等等,等完就沒回音,入座坐成20分鐘都完全未開冷氣,系甘問先有個醒小小既識去開,但都要食足成9個字先feel到有涼風。3. 明明5-7pm 系放題時間,5pm先開始入座,5:30pm就叫你預早埋單,6pm就走來催last call, 但最好笑系我頭round 叫既魚生都未到齊果,      一到7pm就唔清場唔清潔甘不停入下場人客。講到食物仲勁,放題一般都先上生后上熟食架,但佢地就系甘上熟食先,唔追都唔比魚生,辛苦追到第一輪魚生,但叫10款只來7款,仲要d魚生全部系解凍時間唔夠,完全系沒味又凍又硬,仲要切得又細又薄,到第二輪d 魚生仲大鑊,三文魚一直沒來,帶子又系苦既,海膽有陣屎屁味,熟食連最基本雞翼都系鹽都沒落粒,咸都唔咸下,炸年糕一食仲成口油,果碟咩日本和牛系沒牛味又細粒又un, 汁煮牛舌好叔仲要食落好似沒洗干淨甘,即嘔,好恐怖!間野唯一系飲品都算多款式,但用成二百七十幾元一個人食餐食物沒味又凍,室內又沒冷氣,又比人催催貢既放題我就覺得好伏咯😓…Read More
Like
wonglinghang 300蚊比咁既野人食,真係*咁。不如同個經理講,你比300佢,叫佢*
2022-05-15
沒
2021-05-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$280 (Dinner)
未到OK的水平!!
Brother3
2013-10-23
一直都想試老三,但長沙灣老店又唔就腳,好開心比我發現係旺角有分店,於是拿拿聲約friend試吓,點知好失望咯!! :( :( :( :( :( 先講餐前小吃,鮑汁螺片,味道都ok,但d螺片好淋,沒咬口。:(:(:(我地兩果人叫左半隻老鴨湯,d湯味道都可以,但唔夠濃,有d清,似加左水帶有鴨味既鼓油汁感覺,反而最好味係d煲湯鴨肉。飲左兩碗湯之後服務員就加左d奶白色唔知乜湯比我地開始打火鍋啦! 但係我個人覺得,既然老三係以鴨湯打火鍋聞名,點解甘孤寒唔可以加番鴨湯比人打火鍋呢?? 用其他湯打,甘我不如平平地叫清湯再加碗鴨例湯飲,洗乜特登來幫襯呢?? 因為打出嚟既野都唔會帶有鴨香味,最主要係d湯唔夠濃,根本唔怕會有加番鴨湯打火鍋會過咸既問題發生!!全晚除左呢個湯同牛肉可以叫合格之外,其如全部野都差差地。打火鍋最緊要睇d料新唔新鮮,查實d料全部都算新鮮,但最大問題係味,除左口味之外,仲有一陣"拿"過內臟果陣"怪水味"仍然氣留係度,一入口根本吞唔落。最嬲係果黑牛柏葉,我係牛柏葉fans嚟架麻,次次叫黑牛柏葉都係黑色既,有咩理由來碟唔啡唔白既"黑牛柏葉"來呀,而且仲要同佢切片,點解唔係一梳梳架,果d鬚鬚去晒邊?? 甘樣切一d口感都沒 其如鴨腎反而就厚切到大大粒,如果可以切片,我諗一來可以快d滾熟,而且入口相信都唔會有甘濃烈既內臟腥味咯,又係一吃即吐既食品之一。仲有,雙拼雖然係想每樣吃小小,但都唔好甘嚇人呀,叫碟牛骨髓拼鴨腎,竟然係來左五小片牛骨髓加四粒鴨腎,雖然外面物價上漲,但係個心都係有d戚戚地咯!!係網度見人人都話果醉雞丸ok,但我就唔太like咯,一吃果陣孜然粉味就殺人口,將內藏脹爆酒味都蓋過晒,而且十分咸,又硬,根本唔似雞肉,反而似大陞超市d香腸丸,頂唔住!!  至於d四寶鮫d皮好黏,好淋,沒滑沒爽!! 安格斯牛就不過不失,牛味可以濃d會prefect好多咯!全晚最可取系環境干淨,冷氣夠,免加一!! :):):):):):)…Read More
+ 1
2013-10-22
$300 (Dinner)
完全不合格的酒店中菜酒家
Royal Palace Chinese Restaurant
2013-08-29
我一直都係上OPEN RICE看食評, 從來沒想過會像今日甘寫我人生的第一份食評, 因為我實在是太嬲了 呢間帝廷酒家, 話晒都係屬於酒店的中菜酒家, 竟然叫個什菌浸菜苗, 全碟菜入面D白菜都係爛既, 不是菜頭爛就是D葉爛, 根本搵唔到一條係完好沒缺可以食, 真怪手機沒電唔可以多拍幾幅相比各位睇! 我明白而家最低工資好難請人, 人手流失大, 但尋日又唔係打風沒菜嚟, 我又唔係食緊大排檔, 有咩理由身為一間酒店的中菜酒家可以比碟甘既菜人食, 實在係離晒譜 當我同經理反映, 佢一句SORRY都沒講, 反而用D當我係無中生事既態度來打發我, 真是過份!!…Read More
姜葱蟹粉絲煲
2013-08-27
$150 (Dinner)
Cities
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice