網上訂購咗Nutribite HUNG FOOK TONG 2025-07-24店員話網上訂唔幫忙加熱 Nutribite 我諗呢度只不過係一個取餐嘅地方除非你喺佢舖頭即時購買佢嘅餐,佢先會幫你加熱 又或者微波爐冇人使用嘅時候 有好多掣肘🥹 感覺唔係太nice 唔係太helpful 重點:因為佢哋會講一堆野 .... …查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享網上訂購咗Nutribite HUNG FOOK TONG https://s.openrice.com/QrKT0uQPT00检举 张贴 评分--味道1环境1服务1卫生--抵食用餐途径Dine In
態度真心嚇死人 嶺南美食 2023-08-23第一次喺度買燒賣+魚蛋,個姐姐問我要咩醬------------------------------我話:請問有咩醬?姐姐:要咩有咩?你要咩(態度惡劣)我:咁小小麻油姐姐:邊有人落麻油(態度惡劣+發脾氣)我:你話冇咪得,做咩態度咁差?姐姐:我。係。咁。差。架。啦!(繼續竊竊私語話邊有人食食魚蛋燒賣落麻油)我:ok! (然後走開了)------------------------------其實好簡單一件事,買燒賣魚蛋,點解個姐姐要咁嬲?🤣 同埋,你未見過人哋食魚蛋燒賣落麻油姐,唔代表冇喎!- 姐姐年紀為中老年女性!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享態度真心嚇死人 嶺南美食 https://s.openrice.com/QrKT06xTB00检举 张贴 评分--味道3环境1服务3卫生--抵食用餐途径TakeAway
食物正常發揮,公司員工令我們失望到極 ASAM CHICKEN RICE (Olympian City 1) 2023-07-15一行三人,到奧運一期找東西吃,看到海南雞飯店,二話不說,走進來吃! 我們點了不同的菜式,食物方面正常發揮,不錯的!$98魚好抵食! 但是員工令我們很費心,為什麼要多番提醒我們需要的東西,我們需要的東西如下- 小碗3隻(至少叫了員工3次)- 水3杯(至少叫了員工3次)- 飲品我們叫了飲冷凍特飲,來到是室溫,其實不要緊,給我來杯小冰可以了(至少叫了員工3次)以上體驗,我們多番四次提醒店員幫我們,其實如果我以自助形式,我們寧願自助,實在是太差的一個體驗,我們不會再來!不好意思,我並不是要投訴什麼,只是想給大家反映事實的真相!🥲 員工的訓練有待提高!為什麼?🥲 太差勁!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享食物正常發揮,公司員工令我們失望到極 ASAM CHICKEN RICE (Olympian City 1) https://s.openrice.com/QrKT0y5Wb00检举 张贴 评分4味道4环境1服务4卫生3抵食用餐途径Dine In
葵涌隱世高水準法菜 La Bonne Attitude 2022-02-03葵涌隱世高水準法菜-真心好耐都冇喺香港食過咁高水準嘅fusion法菜!新年唔使一定要髮菜嘅!去法菜都好好意頭架!-數數下真係差唔多有10道呀!食咗兩個幾鐘,一個比一個更加驚喜☺️ 話說大廚過來頭唔細呀 酒店級🤤🤤🤤 -終於有機會可以食嗰度。。。。 -餐包牛角包: 咁溫度方面可以keep到係趣博博亂粒粒,牛角包嘅入面係有牛油,另外仲有少少柚子嘅味道! (只係餐包都可以做到咁有誠意🥰🥰🥰) -牛肉他他:肉質鮮嫩,溫度夠凍魚子魚肉:你會見到啲魚子鋪面,未食都已經覺得好尊貴🥳 紅蝦湯:非常香濃鮮味彈牙 Pasta:有鮮味乳鴿:配搭咖啡泡沫,食法新穎有驚喜牛肉:牛肉本身質地好好,入口即溶,肥瘦適中😆好味Dessert: 真心好正既疏乎厘☺️-一定會再去過☺…查看更多+ 6以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。1分享葵涌隱世高水準法菜 La Bonne Attitude https://s.openrice.com/QrKT06kD100检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食用餐途径Dine In
非常支持高級抵食廚師發板壽司 逸 壽司 2021-12-08喺尖沙嘴區你竟然可以咁容易食得到咁高質素性價比咁高嘅手額壽司! -師傅接單之後,會每一件咁樣整出嚟,非常之新鮮,你會食得出同出面廚師發板嗰啲質素真係差唔多! -佢哋嘅座位係坐喺吧counter,客人可以望住師傅逐件逐件壽司整出嚟! -超級推介佢哋嘅$198有10件壽司,全部款式都可以自己自由配搭,平均一件都係$20 , $20可以食得到嘅質素. 真係邊度都搵唔到! -吞拿魚腩,池魚,真鯛 。。。 呢啲款式喺出面真係唔係咁容易搵到 $198 可以俾你食到! -講返食物質素先。最令我驚喜嘅一定係拖羅 入口即溶,根本唔需要用牙咬,佢已經融化咗喺我嘅口腔入面,成口魚油!真係好好食-另外海膽,三文魚子,呢啲款式都係非常之新鮮,客人一食就食得出,口感鮮甜! 當然佢哋仲有啲刺身嘅組合,客人可以按返自己嘅需要選擇食物,喺尖沙咀區域來講。呢個價錢絕對冇得輸☺️🤗-佢哋仲有廚師發板,值得一試值得一試! …查看更多+ 7以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享非常支持高級抵食廚師發板壽司 逸 壽司 https://s.openrice.com/QrKT08Gr100检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食用餐途径Dine In
足料又新鮮 - 元朗火鍋 Big Boil's Club 2021-08-23元朗足料火鍋店我哋一行二人去咗打邊爐原來。。。發現好嘢 首先佢哋環境非常有風格!好似置身於宮廷宮殿既感覺,環境座位舒服🥰 -湯底方面,我哋想曬咗花膠雞(半隻)湯底,湯底一嚟到,震撼(有乾冰) 好靚,成個畫面係打卡必須!跟住媽咪就店員拎花膠同埋雞比我地,仲好細心咁幫我哋切埋花膠,叫我哋飲咗個花膠雞湯先,之後先至落雞!超級香濃! 😬-食物方面:叫咗鴨血,手打蝦丸,同埋韭菜豬肉餃,仲有花酒浸牛肉!同黃金響鈴😍- 黃金響鈴有驚喜,鹹蛋黃味好香!可以即刻食,上枱嘅時候熱辣辣!香噴噴,未食已經聞到鹹蛋黃嘅味道!哈哈!必叫必叫!牛肉,肉味好重!佢用花雕酒浸嘅,完全冇遮蓋牛肉味道,仲突出香味!好好味!豬肉韭菜餃勁多韭菜 (非常足料)好大粒,半個拳頭🤤 手打蝦丸,蝦味鮮甜☺️ 鴨血:呢個真係唔係度度都有👏🏽 - 整體而言:食物質素新鮮,環境舒服,具有特色!值得一試…查看更多+ 5以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享足料又新鮮 - 元朗火鍋 Big Boil's Club https://s.openrice.com/QrKT0vH8zW0检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食用餐途径Dine In
好濃郁嘅湯底 Taishoken Maruichi (Yuen Long Plaza) 2021-08-20好難得喺香港都可以食到日本嘅味道因為疫情關係,冇得去旅行!但係元朗廣場新開嘅一間日本拉麵店舖頭嘅裝修已經滿掛住日本嘅風格,佢哋已經係主打食物係拉麵!-一行兩人去食拉麵!我哋叫咗一個沾麵套餐同埋一個特色拉麵!另外加咗個薯餅同埋腸仔!- 食物嚟到嘅時候,成枱都係☺️ 好豐富-沾麵 (餃子套餐)湯底非常香濃,餃子都係即叫即整!好好味,新鮮!面質爽口彈牙!🤜🏼🤛🏼💕- 特色拉麵一嚟到嘅時候,哇一聲。好大碗,而且有我最鍾意食嘅半山熟玉子,叉燒有三塊!厚切😮 好正!(要特別提及,佢哋加唔加底個價錢都係一樣)不過我一個女仔都食唔到咁多😬 唔加了!-整體而言:食得出有日本拉麵店嘅味道,值得一試!好味😋…查看更多+ 1以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享好濃郁嘅湯底 Taishoken Maruichi (Yuen Long Plaza) https://s.openrice.com/QrKT0g0WzW0检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食用餐途径Dine In
不錯!好香既烤魚 巴辣仔烤魚雞煲 (加連威老道) 2021-08-10好好味嘅烤魚😬😬 out of our expectations! 條魚既肉質爽滑彈牙,好好味,真係好香滑! 烤魚套餐: 會有4個配菜可以俾你選擇(我哋揀咗芽菜,海帶,娃娃菜,同埋芽菜)配菜嘅份量唔多架!如果唔夠另外可以再叫其他食物加! 本身條烤魚嗰個醬汁調得好好味,我哋揀咗香辣味小辣,超香!我同朋友仔都非常滿意呢一餐! 😆😆 can go again!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享不錯!好香既烤魚 巴辣仔烤魚雞煲 (加連威老道) https://s.openrice.com/QrKT0wj4z00检举 张贴 评分--味道5环境5服务5卫生--抵食用餐途径Dine In
平民扒房,價錢平民,但質素卻頂級! Steakhouse@oysterian 2021-08-04平民扒房,價錢平民,但質素卻頂級!性價比很高- 首先是南瓜湯,南瓜蓉入口即溶,好香滑,而且有陣陣忌廉味!-另外是生蠔oyster, 呢個絕對係<必點item>基本上台台都會食,真係好新鮮,爽口彈牙,鮮味好強!有海水味,要encore😬😬😬- 跟住係澳洲和牛鐵板🐂 話明叫扒房,點可以未試過佢地既牛扒!佢哋會有兩塊熱石 ,職員非常細心同你講解做法!牛味好香好重。同埋可以自己調校成數,我同朋友都鍾意食medium rare, 完全食到牛味本身嘅肉質好香好細緻!好嫩滑😋😭!-再嚟係大蜆忌廉意粉一嚟到已經好香!好香忌廉味🤗跟住仲有啲蜆肉好大隻 肉質好鮮甜🤩 正!-飲品方面我哋叫咗兩款叫先飲品,一般係石榴味,一般係集妹味,兩杯都好好味,唔會話係死甜,嗰種甜係略略有水果嘅鮮味!🍓🍒-整體來講,我哋覺得每一樣食物都好食,出色嘅係和牛,要食得出牛扒本身好唔好味,根本唔需要太多調味料,係冇咩調味料下,依然覺得嗰塊牛肉好好味,咁先至係真正嘅牛肉!🐮🥩…查看更多+ 4以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享平民扒房,價錢平民,但質素卻頂級! Steakhouse@oysterian https://s.openrice.com/QrKT0pCGz00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食蒜蓉白汁蜆意粉生蠔澳洲和牛200g用餐途径Dine In
超有水準 beer and snacks The Blind Pig (諾士佛臺) 2021-08-01話說我同朋友仔喺尖沙咀行嘅時候,早上還是不行,第一間餐廳,見到好多人坐咗係出面膠袋飲嘢,就覺得呢間餐廳氣氛唔錯,然後我就去問有兩個人入咗去食嘢,傾偈 !-的而且確,入面嘅氣氛好好,職員好有禮貌去照顧你! 係一個非常之chill嘅地方,我同朋友仔安排坐梳化,兩個人坐埋一邊,坐得好舒服🥰🥰🥰-叫咗兩杯mock-tail, 一杯係training梳打,另一杯係士多啤梨沙冰! 灰沙冰,個水果味好香濃,亦都唔會好甜,所以我覺得都OK嘅! 另外個青檸梳打,清新自然味道!🍹🍹 我哋兩個都好鍾意-Buffalo wings酸酸甜甜,blue cheese sauce都好出!好有水準- Nachos 呢個真係大件夾抵食!分量方面完全係超班!味道方面都係好味!牛油果醬好清好香!- 主菜係 suckling pig 🐷🐽 佢哋係即叫即烤,黎到嘅時候,超級香成個燒乳豬嘅味道湧上心頭!一咬落去,超脆!係超脆!呢個主菜我哋兩個食 share ,非常足夠!-甜品我哋叫咗香蕉布甸! 呢個一嚟到,其實個賣相已經好吸引,佢哋啲香蕉上面po相燒焦左嘅焦糖,勁香甜,會有一球雪糕,同埋個香蕉布甸一齊食,超級好味,佢嘅味道唔會太甜,我同朋友都食到舔舔脷! - 整體來講,呢間餐廳係吸引嘅,因為佢係諾士佛台想去第一間,氣氛幾好唔錯,而且食物有水準! 不妨一試 happy hour/ dinner 都okay 🙂…查看更多+ 5以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享超有水準 beer and snacks The Blind Pig (諾士佛臺) https://s.openrice.com/QrKT0QAuz00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食推介美食香蕉麵包布甸用餐途径Dine In
不錯的體驗 Sushi Sooshi 2021-06-26話說呢一間餐廳,行簡約路線,佢嘅菜單價錢屬於中低,如果想嘗試食日本嘅廚師發板,但係又冇咁多budget,可以考慮呢一間餐廳,我見佢嘅午餐都係三百零蚊,晚餐就係四百零蚊,如果要呢一個價錢可以食到廚師發板,其實真係好抵! - 咁我哋今次就叫咗兩個人嘅廚師發板啦,會有刺身壽司沙律同埋甜品,份量都足夠,而且可以試到好多唔同款式嘅食物,係新穎嘅,而且食物材料新鮮,讚! - 我諗未必每一次食嘅食物都係一樣,因為廚師發板都係由廚師去安排,所以佢個餐單上面都冇寫到會食啲乜嘢,但係可以肯定嘅係,佢哋餐廳用嘅材料全部都好新鮮,我同男朋友食都停唔到口 🤣😂🤣- 講到令到我哋都一致讚好嘅一定係拖羅海膽,左口魚同埋蝦刺身! 簡直係黎多多都食得晒! - 仲有好多唔同款式嘅魚類,不過我唔係好記得個名,但係師傅都好細心咁樣去同你講解每一個食物係乜嘢,應該要點樣食,食邊一個先,因為廚師發板其中一個底蘊就係同廚師溝通,我覺得成餐飯食得好舒服,同埋你會知道自己食緊啲乜嘢,最緊要係啲食物材料真係好新鮮,我哋會再去㗎! ❤️❤️- 我都想放晒啲相出嚟,但係最多只可以放到10張😂…查看更多+ 6以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享不錯的體驗 Sushi Sooshi https://s.openrice.com/QrKT0nXGz00检举 张贴 评分5味道5环境5服务5卫生5抵食用餐途径Dine In
為左佢個餐包 BLT Steak 2021-06-26同男朋友揀咗呢一間餐廳食飯,原因係好鍾意食佢個餐包,不過食咗佢個餐包之後好自然會飽咗一半,但係真係太好食,個奶油味好香濃,煙煙銀銀非常之好味!-講返食物,我哋叫咗兩款小食,一個主菜,兩款配菜,兩個人share,基本上係食唔晒😂🤣😂🤣 - 餐前小食方面,我哋叫咗吞拿魚他他,同埋水牛芝士,兩款小食各有特色,吞拿魚他他有埋牛油果,味道好夾,因為食物新鮮,所以好好味,另外水牛芝士配火箭菜,我諗呢款唔使特別講,應該到到都好好味🤣😂🤣因為都唔使咩特別烹調方法- 跟住主菜方面我哋叫咗t bone share ,好彩好彩好彩,我哋淨係叫咗一份,因為真係好飽肚,我同男朋友兩個人基本上食完呢個之後都食唔落,牛肉方面肉質鮮甜亂口,我哋叫咗三成熟,所以保留牛肉本身嘅raw 肉汁所晒喺入面,一如既往嘅出色!- 配菜方面我哋叫咗椰菜花頭同埋洋蔥圈椰菜花頭好好食,可以試吓! 洋蔥圈基本上真係食唔落啦,我建議大家唔好叫呢個,因為真係好飽肚🤣😂🤣,不過如果你話可能送下啲酒,當係小食嘅話都可以叫嘅 ,我哋真係食唔落甜品啦/ 整體來講都推薦大家去試吓,例如係有啲咩特別嘅慶祝活動,因為佢有海景,所以食完飯之後可以出去佢個露台嗰度影相,不過我哋去嘅當日就落雨,所以我哋冇出到去,但係影相確實係唔錯,好靚!…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享為左佢個餐包 BLT Steak https://s.openrice.com/QrKT0oGuz00检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生3抵食用餐途径Dine In
輕鬆愉快午餐 Pound & Roll 2021-06-26星期五,兩位,冇book枱嘅情況下有位,唔緊要,我同屋企人快食,因為我哋想去行街,咁我哋就入咗呢一間餐廳醫肚😄😗😘- 咁我同朋友兩個人唔係話太肚餓,所以我哋叫咗一個頭盤,一個主菜同埋一份甜品,share - 頭盤方便我哋叫咗雞翼非常之好味,佢一嚟到嘅時候,已經香噴噴,同埋熱辣辣,小心千祈唔好俾佢辣親咀,但係真心超級香,好鍾意食,價錢$68/6隻,我覺得唔錯,可以接受- 主菜我哋叫咗大啡菇黑松露意大利飯味道方面,黑松露嘅味道偏弱,大啡菇肉汁多,整體來講,都唔錯!- 甜品我哋叫咗雜果窩夫呢一個食物我哋都等咗成30分鐘🤣😂雖然係有少少來,但係嚟到嘅時候,我哋一食落去都覺得值得等嘅,因為唔太甜,而且佢哋嘅雜果係用新鮮水果,有士多啤梨,桃同埋奇異果,味道係夾嘅,同埋佢本身個窩夫唔係太甜,咁伴碟方面會有蜜糖,成個味道係好夾嘅,呢個推介 價錢方面好似係$118。-咁我哋兩個人埋單總共就係$350左右想搵個地方傾吓計食個飯,我覺得呢間餐廳都唔錯,我同朋友第一次去,雖然地方係有少少窄!但係都算坐得舒服。…查看更多以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享輕鬆愉快午餐 Pound & Roll https://s.openrice.com/QrKT06WyV00检举 张贴 评分4味道3环境4服务4卫生3抵食用餐途径Dine In
泰國菜推介 Nara Thai Cuisine (港威商場) 2021-06-19一行兩人,同姊妹喺海港城行街之後,見到呢間好多人排隊嘅泰國菜,二話不說應機,因為可以用到dining coupon❤️🔥❤️🔥 我哋叫咗生蝦刺身:佢嘅伴碟好靚,同埋都有好多配料,生蝦鮮甜!冬陰功湯:好好味 香濃!蝦肉新鮮小食拼盤方面都超級足料! 佢有好多好多唔同款式!…查看更多+ 2以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享泰國菜推介 Nara Thai Cuisine (港威商場) https://s.openrice.com/QrKT0wFSyW0检举 张贴 评分4味道4环境4服务4卫生4抵食用餐途径Dine In
抵食夾大件 巴打大排檔 2021-06-14今日假期第一日,同男朋友喺元朗周圍行吓搵嘢食,見到呢一間大排檔嘅舖頭,諗住下好輕鬆咁樣入去享受午餐-佢嘅午餐大致上價錢係$57一個餐,超級多款選擇,佢哋嘅份量嚟到之後係嚇親我哋兩個,超級大份😂🤣 -另外我哋加咗個最豬手, 30幾蚊(餐前小食)好好味,好濃郁,豬手好爽滑!😏😆😆😆值得encore!另外佢哋嘅地方仲有露天,適合食煙嘅朋友仔! 整體來講,餐廳富有特色,為咗舒適,食物份量多,性價比高! …查看更多+ 2以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。赞好分享抵食夾大件 巴打大排檔 https://s.openrice.com/QrKT0XDiyW0检举 张贴 评分5味道5环境3服务4卫生5抵食用餐途径Dine In