Hong Kong | Eng
更新餐廳資料 商戶專區
搵餐廳
旅遊.訂座
OpenJobs
餐廳 + 地區/地址, 菜式/食品…
地圖

概要
食評 (4)
相片 (23)
高汁服務好;出咗一個勝價比餐單
Yakiniku Ishidaya (World Trade Center)
2025-02-15
是日太太預約咗for Birthday! 思前想後最後叫咗佢個勝價比高嘅套餐$780,再加半份冷麵及將套餐upgrade 多咗「夏多布里昂 Chateaubriand) 服務員超有耐性講解點樣食最好、用咩火喉、燒幾耐(仲要唔只一個係咁)。餐前小食不過不失(有兩塊薄牛Sashimi、Kimchi… etc)頭2味牛包括牛舌(每邊10秒)及夏多布里昂(每邊一分鐘);以乾身少醃過嘅汁為主,配以鹽(變得超有牛味)、胡椒粉(比較無特別)、Wasabi(塊牛變甜咗)食法! 之後係肩胛肉(15秒)、赤身、牛肋肉、橫膈膜肉(40秒);全部用以上燒嘅時間都係恰到好處!最後配一個石頭飯、蛋花湯(加咗芝麻好香)及額外order嘅冷麵(消除一下肥膩感)配以椰子🥥雪糕,完成咗整晚嘅交響曲(滿足)埋單時得知因經濟不景、之前已將中環店結業,這間銅鑼灣店據聞都會於今年11月結業⋯ 好嘅店感覺都是結業收場⋯ …查看更多
+ 7
2025-02-15
$600 (Dinner)
慶祝紀念
Birthday
全部overcooked
KOMETAKI
2024-08-29
原先落去其他拉麵食但要等位;誤打誤撞落咗唻呢間開咗約一星期嘅店試試,裝修都算舒服(客人隔距適中),Receiption帶位都有笑容及有講解⋯ Ordered分別: 牛舌蛋16穀米加大 (牛Overcooked)豚蛋白飯 (小韌)A4和牛柳蛋16穀米 (唻咗白飯及Overcooked)漢堡排蛋白飯. (Overcooked) 上菜時間每碟相隔約5-7分鐘;上餐飲都分開咗⋯ 12:30分入場、13:20分就會有人過唻幫你埋單!(但入場時無提到 - 同入場時同一個人)其中加大嗰位同事只係加咗餸(多咗幾粒菜但貴多$28未計加一)總結: 唔會再唻(嘢食係主要因素)明白中午做到7成都算係咁但食物質素最多得5成⋯ 不過最後有員工跑出門幫我哋執返張工作證都算好窩心☺️…查看更多
2024-08-29
$150 (Lunch)
一吐氣
彩aya
2023-11-20
同一間鋪under彩(應該搵唔到鋪租)所以喺對面租咗間鋪做多幾個客(應該每當彩無位就會叫客人過唻)佢落單、洗嘢、埋單一個阿姐;煮麵(只係落麵落湯再擺返入微波爐叮 - 話因為係陶瓷碗,為令整碗麵熱量更均勻所以要以微波爐加熱)但眼見其他客無因為咁而覺得好食咗⋯ 我哋都算照試吓;落單程序跟足寫枱號及要求、可能佢只係一個人,我等咗40分鐘都未有任何食物就follow-up但佢都係處理唔到,話我張單比咗第二個問我會唔會再等⋯ (所以unfortunately, 無機會寫食嗰part及提供照片⋯ 但已經一吐氣,只想講如果唔夠人手就唔應該接單)…查看更多
wcswilliam 你肯定係附近一間冇乜人幫襯嘅餐廳啲人來,連佢對面間舖賣乜都未知。
2024-01-09
回覆
食客都係大廚嘅一部分
Steak Bar
2019-09-29
原先今日要去銅鑼灣同老婆過結婚週年,但封哂站就退而求其次去咗呢間一直想試嘅鋪頭!一到去就聽到有食客輕微投訴話唔好食,話叫咗最貴嘅牛但有點失望,牛係凍嘅(但我發現係有個爐端燒比佢可以整熱食,咁放喺度嘅緊係凍架啦)所以我都係信自己味蕾及一試究竟。因為我唔係太大胃口,同太太叫咗個吉列牛セット,加幾款小食,吉列牛係需要自己再加工,所以你想幾熟可以自行調配;但我哋都係有要求嘅人,當然要set好時間啦(調較咗40-50秒;但大前題係個火要正常;因為佢會隨住時間會變細)埋單都係$490、經濟化算;完全唔係貴就好食嘅囉、鄉隔你拉夠貴啦,但有時就係茶餐廳有D嘢都會好食過酒店啦! 最後總括:澳洲紅酒🍷 - 易入口,餐+$58熱情果 - 一般吉列炸牛排🥩 - 只要較啱時間係變成高汁紫菜薯條🍟 - 熱嘅時係可以唔停口但食到底好漏蜜糖雞翼 - 可以用爐端燒翻熱、讚雞軟骨 - 餐前/後小食可翻熱、正常…查看更多
+ 2
2019-09-29
15 分鐘 (Dine In)
$300 (Dinner)
慶祝紀念
  • Recipe
  • Activity
  • Submit Restaurant Info
Review
  • Submit Review
Gourmet
  • My OpenRice