款式多多,味道唔錯 MUZI BAKERY 2025-02-01鑽石山站附近本身已經好多烘焙店,最近新開咗呢間木子烘焙,梗係要試吓。有好多款唔同選擇,而且造型都好靚!芋泥麻糬、開心果、煙肉太陽蛋etc 可惜排隊埋單嘅時候,收銀姨姨實在太慢,完全唔符合朝早趕住返工,要非常快手嘅預期。最後我考慮緊放唔放棄個麵包嘅時候,另一位姐姐終於出現,極速打救我。。。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享款式多多,味道唔錯 MUZI BAKERY https://s.openrice.com/QrKT0FUfP00檢舉 張貼 評分5味道5環境4服務5衛生3抵食用餐途徑Dine In
店員態度一般,飲品出得慢,而且漏單 LINLEE 2025-01-28鑽石山地鐵站口開咗新嘅手作飲品舖,天氣凍凍地,想買杯熱飲試試。 等落單已經等咗一段時間,可能新開張比較忙。 落完單等咗10分鐘都未有,我唔問都唔知漏咗單,之後再等多5分鐘先至俾到杯牛乳茶我。杯飲品就中規中矩啦,中辣唔算辣,味道略為有啲淡。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享店員態度一般,飲品出得慢,而且漏單 LINLEE https://s.openrice.com/QrKT0gjjP00檢舉 張貼 評分3味道4環境4服務4衛生3抵食用餐途徑Dine In
價錢偏貴,甜品唔算出眾 馬哥奇冰 2024-07-12朋友推介下,今日去咗屯門比較出名嘅馬哥奇兵,試吓強烈推薦的冰翅。入到去,環境企理,雖然唔係太大,都坐得舒服。我嗌咗香芒冰翅同埋鮮果撈月,等餐時間都幾長,差唔多15分鐘先有嘢食。香芒冰翅$60 呢個價錢真係偏貴,物好細兜,喺雪糕上面加咗一注大概係素翅提升口感,算係比較有啲特色。但係芒果汁味道有啲假,食得出唔係新鮮芒果打出嚟。另一碗鮮果撈月唔錯,材料豐富,有火龍果,啫喱,椰汁糕等等,味道似泰式珍多冰。兩碗糖水埋單$115,食一次尚可,但未必有下次。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享價錢偏貴,甜品唔算出眾 馬哥奇冰 https://s.openrice.com/QrKT0z70g00檢舉 張貼 評分4味道4環境2服務5衛生2抵食推介美食香芒冰翅用餐途徑Dine In
晚飯試下中環新開張餐廳 The Muzi 2024-01-28同屋企人提早團年飯,之前經過見門面幾靚,book左中環新開嘅木子園。入到去環境唔係太似食京川菜,坐落都幾舒服,裝修ok。店員都好nice,我哋揀菜都揀得好耐,屋企老人家又唔太食得辣,佢都無催我哋,仲好細心講解。上菜時店員都會續樣介紹一下,唔係放底左就趕時間走人。印象最深刻係個牛肋骨,賣相靚仔,味道香,口感又正!另外我見都有好多人飲Cocktail,又有酒吧,下次收工同朋友再嚟試吓先得。整體黎講,食物好味有驚喜,份量適中,岩一家大細!…查看更多+ 2以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享晚飯試下中環新開張餐廳 The Muzi https://s.openrice.com/QrKT0pbTG00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食推介美食魚子醬流心蛋$78砂鍋雲吞雞$268片皮鴨$488麻香牛肋骨$328北京填鴨用餐途徑Dine In