忍唔住share LH Kitchen 2022-11-19買外賣食到一半忍唔住……決定要share俾,因為喜出望外咁好食,好驚喜叫左芝士紫菜肉鬆墨西哥圈,芝士係熱左半溶狀態好正,最驚喜係內有半熟煎蛋,咬落去會有流心蛋黃微微流出,搭上半溶芝士同肉鬆感覺奇妙又超好味配餐有薯條同罐裝飲品,薯條都算有誠意…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享忍唔住share LH Kitchen https://s.openrice.com/QrKT0Mtv600檢舉 張貼 評分5味道4環境5服務5衛生5抵食用餐途徑TakeAway
令人回味既花膠湯底 Yu Bun Hot Pot 2014-02-11去到旺角周圍都要等位, 誤打誤撞入左呢間火鍋小舖, 老細話只係開舖兩星期, 可能因為咁所以唔係太多客,咁反而坐得仲舒服, 唔會好迫同嘈亂巴閉同其他火鍋店一樣有調味架, 值得一提係個豉油, 應該係間舖自己調過味, 大家都覺得唔錯~~ 老細推介間舖既特色湯底 - 花膠雞湯, 即管試下 湯底一到大家非常驚喜, 原隻雞再另上一碟熱辣辣既花膠, 老細建議先飲湯, 真係唔錯, 好濃既雞湯仲有淡淡既藥材味, 好似好足料, 花膠同平時火鍋ORDER既好大分別, 今次係又大又淋, 有膠質既感覺, D湯仲愈煲愈甜, 之後碌其他野, 特別係菜同菇都好甜, 超讚 另一樣超讚既係 - 野生竹笙, 碌完D湯又甜又爽, 非常好食見到MENU有樣平時比較少見到既醉蝦, 酒味啱啱好, 女仔都啱食, D蝦都好新鮮最後梗係要試試火鍋中最重要既肥牛, MENU上有好幾種牛肉, 於是同老細表明我地係鍾意食牛味重又有咬口, 咁佢就幫我地ORDER左碟本地手切肥牛, 果然啱晒口味~~~食完呢餐發現小店有小店既好, 至少坐得舒服又唔會俾人趕走, 服待又好,老細又會主動介紹, 好過好多大集團!!!…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。2分享令人回味既花膠湯底 Yu Bun Hot Pot https://s.openrice.com/QrKT0xiuZ00檢舉 IvanWSM 必食花鵰醉蝦, 牛邊肉, 封門牛柳, 牛抓肉, 超濃芝士蝦丸, 芥末丸, 花膠雞湯2014-03-24 回覆 張貼 評分5味道4環境5服務4衛生4抵食推介美食花膠雞湯野生竹笙醉蝦用餐日期2014-02-09用餐途徑Dine In人均消費$220
始終都係THAI HOT最好 Thai Hot 2014-02-11食過多間九龍城泰菜, 始終都係呢間例必要坐街要等位既THAI HOT最好味, 唔似D老牌店愈黎愈求其, 愈黎愈香港口味, 老細堅持自己下廚, 下下著晒火咁超夠鑊氣, 仲會晚晚出黎問下野食如何, 好有HEART~2個人食ORDER左 : 1. 泰式鳳爪 - 夠晒辣, 仲有好多配菜, 鳳爪好爽口, 每次都會ORDER 2. 咖哩蟹 + 蒜茸包 - 咖哩洽到好處,唔會好甜, 隻蟹D肉好實好甜, 不過兩個人食就好飽:)3. 泰式生蝦 - 忘記左影相, 不過一定要介紹, 生蝦夠凍夠爽, 個汁係靈魂所在, 不過唔食辣可能頂唔順…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享始終都係THAI HOT最好 Thai Hot https://s.openrice.com/QrKT0xySHW0檢舉 張貼 評分5味道3環境4服務3衛生4抵食用餐日期2014-02-06等候時間15 分鐘 (Dine In)人均消費$200
坐得舒服又好味 Chips Republic 2014-01-031月1日響ELEMENT睇完早場去搵野食,四周都要排隊,徬徨之際發現呢個舒適又休閑既角落, 沒有人頭湧湧, 又有DESIGN CHAIR坐, 又有街景望點了FISH & CHIPS 同 TRIPLE CHEESE CHIPS跟餐, 盛為 $127, 自助服務來說都算唔平魚塊真係做到外脆內滑, 連唔太食魚既我都覺得好OKTRIPLE CHEESE CHIPS - 之前食其他地方同類CHIPS, 通常唔夠醬, 食到尾冇晒汁乾憎憎, 今次超大PAT芝士, 食到底仲大把醬, CHEESE非常濃香, 不過非常膩, 下次會點其他醬汁兩個人點呢兩樣做LUNCH已經好足夠, 因為都幾膩…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享坐得舒服又好味 Chips Republic https://s.openrice.com/QrKT0Kh8Z00檢舉 張貼 評分4味道5環境3服務4衛生3抵食推介美食FISH & CHIPS用餐日期2014-01-01用餐途徑Dine In人均消費$65 (Lunch)