BB出世後都好少了外出用善, 剛好係老公生日, 而佢又係食肉獸, 所以揀左LAWRY'S 0黎孝敬佢一直以0黎0既付出.打電話RESERVE 時已見該店的細心:), 唔使自己提問, 己經會問你係咪ANNIVERSARY, BIRTHDAY...., 之後佢會問你需唔需要0係DESSERT 上面寫字….唱生日歌等等....之前已有心水食咩, 老公揀了DELUXE WINE PAIRING SET, 而我就揀左 CLASSIS SET 再加$208 配酒. 我唔係品酒人事, 所以以下對酒的形容只屬個人意見.菜式方面就唔逐個講啦, HIGHLIGHT 幾個就算啦~蟹肉CAESAR SALAD
& 鵝肝雞卷 (DELUXE SET) / SPINNING BOWL SALAD (CLASSIC SET)好FRESH, 蟹肉係鮮拆0既D菜都好爽甜, 但其實只要蔬菜夠新鮮, 其實又唔會出D咩事0既… 不過, 佢D菜就一條過, 唔係碎上, 個人會覺得沙律菜都要切就有D煩.而我0個個SPINNING BOWL SALAD, 佢話係SIGNATURE, 但我覺得除左係0係你面前轉住0黎撈SALAD 同準備左枝凍叉比你, 我又唔覺得有咩咁SPECIAL, 可能我唔LIKE 個SAUCE, 所以食唔晒比埋老公.再0黎係鵝肝雞卷, 我無試過, 但柸酒呢…. 有陣唔知咩味, 還可勉強入口 我同老公都唔LIKE.3成熟GRILLED RIBEYE (DELUXE SET)

/ 5 成熟PRIME RIB (CLASSIC SET)RIBEYE 肉味非常濃, 入口柔軟多汁, 雖然3成又唔係太生, 配埋佢0地個辣根醬, 更大大提升左個鮮味, NO.1

, 就係因為咁, 我ROASTED PRIME RIB 就即時比下去呢
, 而且我仲食唔晒TIM, 只好怨自己為何不揀DELUXE SET…..而酒方面, 配RIBEYE 的, 入口好爆, 全口充滿果味, IT’S MY CUP OF TEA
呢~DESSERTDESSERT 唔太特別, 不過DULUXE SET 配甜品柸酒就係我柸茶, 係甜紅酒, 最後試飲過後, 我已據為己有, HOHO….
…Read More
Lawry's The Prime Rib