果阿之夜Goa Nights以印度小食及創意雞尾酒作賣點,而且仲有得獎調酒師即席調酒。令眼晴及味蕾都極盡滿足享受。由得獎調酒師Chetan Gangan主理嘅其中四款Cocktails。上:Cape Verde Island下:(左起)Lisbon、Mossel Bay、Mozambique小JM媽淺嘗咗其中3款Cocktails:Cape Verde Island:果味比較重,感覺有啲似香薰。菠蘿脆片聽說係自家制添架。Mossel Bay:味道帶微酸嘅Cocktail,酒味稍重。剛好係小JM媽餐前選。Mozambique:具藍莓味嘅Cocktail,甜度適中,酒味亦不會太搶 佐酒小食GOA Night Nachos比起平常食到嘅Nachos更脆更可口。我地四個女仔分別揀咗幾款頭盤,有沙律、烤餅、炒蜆、烤雞及烤魚。 呢個沙律帶微辣,有青瓜、鷹咀豆、意大利芝士等。味道亦算濃。 烤餅配三款特製醬汁,比較清新 烤雞及烤魚兩者相比,會比較推薦烤魚!味道雖然辣又係印度式燒烤,但魚肉卻依然鮮辣而且好嫩滑。 主菜部份我地每一都揀咗一款,剛好魚、蝦、豬及雞樣樣都有齊!而小JM媽就比較推薦以下幾款: 豬

令眼晴及味蕾都極盡滿足享受。
Cape Verde Island 、Lisbon、Mossel Bay、Mozambique

上:Cape Verde Island

小JM媽淺嘗咗其中3款Cocktails:
Cape Verde Island:
果味比較重,感覺有啲似香薰。菠蘿脆片聽說係自家制添架。
Mossel Bay:
Mozambique:
具藍莓味嘅Cocktail,甜度適中,酒味亦不會太搶

GOA Night Nachos

佐酒小食GOA Night Nachos
比起平常食到嘅Nachos更脆更可口。

沙律

呢個沙律帶微辣,有青瓜、鷹咀豆、意大利芝士等。味道亦算濃。

烤餅

烤餅配三款特製醬汁,比較清新

烤雞及烤魚

兩者相比,會比較推薦烤魚!
味道雖然辣又係印度式燒烤,但魚肉卻依然鮮辣而且好嫩滑。

主菜部份我地每一都揀咗一款,剛好魚、蝦、豬及雞樣樣都有齊!
而小JM媽就比較推薦以下幾款:

豬肉包:
豬肉包

麵包夾住印度風味嘅豬肉絲及其他配料,
因為麵包嘅關係,中和咗少少辣味,味道相對無咁辣,亦無咁濃味。
而且肉質依然多汁,唔會鞋。
小JM媽雖然唔食辣,但都忍唔住一食再食!

印度咖哩魚飯及咖哩鮮蝦飯:
印度咖哩魚飯及咖哩鮮蝦飯

小JM媽首推咖哩魚飯!!
好多朋友都知小JM媽自從有咗小JM後已經食唔到魚,
但今次來到GOA Night我係食到晒咁多味魚嘅菜餚,
仲要又滑又嫩又多汁!
值得一推再推!
2018-09-30