2017-11-16 281 views
嚟到澳門梗係行到邊食到邊,咁啱經過呢間咖喱榮見佢一串一串好似麻辣燙咁,好吸引,點知揀完嘢食畀錢嗰陣先知中伏。點咗生腸、牛柏葉、山根、蘿蔔、尤魚同一兜細牛雜,竟然索價$150!!!未試過食幾串街邊嘢食到咁貴,睇返餐牌,尤魚竟然要$60!我哋呢啲平民食平民嘢畀開平民價錢,成間嘢真係太貴太高級!佢味道係冇問題嘅,都係將材料燙熟然後加咖喱汁,咖喱汁少少辣,蘿蔔都煮得算入味,牛雜中規中矩,牛肚好多,其他部位較少,但啱晒只係想過下口癮嘅我。食到最後本來都只係覺得太貴下次都唔會再嚟,當我食到最後發覺點解我只係食咗一舊牛柏葉,以為男朋友咁衰自己食晒,一問之下,佢話佢都係食咗一舊咋!究竟消失的牛柏葉去咗邊度呢?