1月1日 友人專誠為我們book了米之蓮午餐lunch, 行入餐廳環境已經靚到震,抵唔住心裡面個份極度抗奮。哈哈哈。當日有lunch set, 分別2course、3course、full set menu。我地準備好開餐啦!1- 先來個麵包籃,是可以refill 的,我個人喜歡蕃茄香草包 "超好味" 再配陳醋,因為醋身比較杰身,好正2- 再來個小碟,是泡夫中夾著魚肉,好特別呀3- 頭盤揀左 意式煙燻魚配意大利黃瓜及乳酪伴香蔥:超香 "超好味"4- 美國生牛肉配辣根汁:配搭好清新又好味!5- 北海道帶子配南瓜溶 : 煎得粒帶子脆面,好香又好味!6- 意式粉卷釀牛仔柳:呢個"超好味" 廚師真係好勁😭7- 拿破里通粉配野蘑菇:終於有個普普通通了😜8- 主菜我地叫左豬排配羅馬西蘭花:呢個又"超超好味" 豬排勁淋身,好勁😭9- 最後甜品我揀左 tiramisu 同千層朱古力配雲妮拿雪糕,我個人喜歡前者,因為好味既 tiramisu 係好難搵到,連甜品都好味真係有d 難以至信。而另一個甜品,千層朱古力好味的,但雪糕太出色了。10- 出面有個小甜品bar, 是任食的,只係點綴一下,味道普普通通。最

2- 再來個小碟,是泡夫中夾著魚肉,好特別呀
4- 美國生牛肉配辣根汁:配搭好清新又好味!
5- 北海道帶子配南瓜溶 : 煎得粒帶子脆面,好香又好味!
6- 意式粉卷釀牛仔柳:呢個"超好味" 廚師真係好勁😭
7- 拿破里通粉配野蘑菇:終於有個普普通通了😜

最後,叫埋杯完美Mocca 咖啡,好濃,配朱古力一流,簡直完美

總括:人一世物一世,一定要去試試。就當豪自己一次啦😆😆😆
2017-01-01
$500 (Lunch)
  • Tiramisu
  • 意式煙燻魚配意大利黃瓜