掃食好西既旅程終於去到尾聲啦⋯,因為屈小姐最近愛上左咖哩,所以賴生就再次同Mr.O合作,加埋Google大神既協助,揀左呢間米芝蓮既皇雀印度餐廳!當然⋯賴生早係一個月前book定位啦!穩陣d麻!所以去到就即刻可以入啦!(可能因為我地平日夜晚去,全晚都仲有位嘅)一入去既感覺係:Wa!間餐廳樓底好高!張枱又好大!櫈都坐得好舒服呀!連裝修同裝飾都好有印度風味,幾好!服務都好好嫁,佢專登搵1個waiter serve 我地一枱,成餐飯都跟得好足!由入座,斟水,上菜,執野,埋單都好快手(有外國人waiters,又有講廣東話既,唔驚溝通唔到)不過呢,食呢間野最好要悠閒d食,因為呢⋯⋯佢d野係逐張逐張枱整既!waiter係你落完order之後會同你講大約要等幾耐嫁,而我地果晚唔算多人,大約坐左6成左右啦,我地都要等大概25分鐘,但佢不停有小食refill比你食住等,而且味道都唔錯嫁1)餐前小食 - 印度特色脆片拼盤配3款自家醬汁 (4星)(Free)- 有幾種唔同既脆片同脆條,每款本身既味道都唔同,有蝦味既,有胡椒味既!每種要配唔同醬先會更好食!賴生同屈小姐足足玩左一round先試哂,邊隻配邊款醬更

(可能因為我地平日夜晚去,全晚都仲有位嘅)

!連裝修同裝飾都好有印度風味,幾好!

(有外國人waiters,又有講廣東話既,唔驚溝通唔到

,但佢不停有小食refill比你食住等,而且味道都唔錯嫁

- 有幾種唔同既脆片同脆條,每款本身既味道都唔同,有蝦味既,有胡椒味既!每種要配唔同醬先會更好食!賴生同屈小姐足足玩左一round先試哂,邊隻配邊款醬更出色!好好玩

- 三隻醬分別係粉紅色-偏酸甜味,綠色-薄荷味,同啡色-偏辣味!各有特色

2)什錦拼盤 (4.5星)

- 有2舊石榴烤雞,燒大蝦x2,同埋1條香煎羊肉捲

- 石榴烤雞好出色,辣中帶點酸甜,味道層次好豐富,而且外脆內滑,真係必食!

- 燒蝦好大隻!彈牙爽口!再加上有少少咖哩係面!正

- 香煎羊肉捲就差dd,佢用免治羊肉整出黎,油左少少,而且羊肉味唔太出,比香料味遮左!

- 一個拼盤可以試到哂幾樣野,加上佢擺盤極靚! 果然係米芝蓮!

3)鷹嘴豆餅紅石榴乳酪沙律 (5星)

- 有3舊鷹嘴豆泥整成既三角形餅沙律,個質感唔會好死實,一切就分開到(個樣好似三角朱古力咁

- 每舊都帶點點微辣,配埋個乳酪同紅石榴加少少沙律菜一啖過食⋯甜甜辣辣都幾開胃

4)主角 : 炆羊小腿咖哩 (5星)

- 隻羊小腿超級大隻呀⋯⋯好似聰明笨伯飛果個斧頭咁大隻😂! 我諗用黎做武器,真係扑死人嫁

- 質感超正!佢雖然大隻,但炆得超淋,都唔駛用力切已經離晒骨!啖啖肉好正!最緊要連筋位都炆得好淋!
最難得上佢好有羊味但又唔羶!超好味!

- 個咖哩汁好正!一入口唔係好辣咁,但之後個辣就慢慢係喉嚨湧番上黎!好暖胃好惹味!點naan一流

5)蕃茄辣椒 naan (5星)

- 呢度個naan真係整得好好

- 外邊邊位係脆嫁,而中間又真係軟!成個naan都in in un un
又唔油!超正!

- 最緊要係真係見到同食得到有蕃茄乾碎同辣椒碎!入口酸酸地加好微辣!淨食同點咖哩食都勁正!淨係都夠味!
係賴生同屈小姐食過最好食既naan呀

6)cheese naan (5星)

- 一樣外脆內軟,in in un un,重要既係芝士拉絲+濃厚芝士味,一流!點埋咖哩,又唔會過咸,再多重味道享受!

- 單論Naan, 呢間係我地食過整得最好食既!

另外有樣野要提:佢之所以整得耐同拎米芝蓮,其實係佢個擺盤真心好靚
淨睇樣影相都好吸引!而且佢每樣野食價錢唔貴,service又好,係超抵食既米芝蓮!

不過係賴生食緊既時候,蚊都開緊餐
!賴生被咬2啖,好彩有細心既屈小姐一早準備左比日本版無比滴,賴生先可以專心陪屈小姐食呢餐飯炸

#賴生終於同Mr.O合作成功
#第一次比屈小姐讚揀得好
#最好食既Naan
#最細心既女朋友
餐前小食拼盤
什錦拼盤
鷹嘴豆餅紅石榴乳酪沙律
炆羊小腿咖哩
Tomato&Spicy and  cheese  naan
2016-11-21
餐前小食拼盤