2020-01-22 1182 views
同學帶咗我去一間地道大牌檔,體驗一下當地文化🤪聽佢地講話附近既中學生好中意去果邊食,係佢地既飯堂咁話wor☺️結果都好正,聽講仲有一間仲出名,不過果日發現搬咗,所以下次再試啦😂-🦐#椒鹽蝦🦐超香口😆係可以成隻食入口既脆度😌超熱香,不過味道真係一流🙂超級啤酒殺手🤪我覺得必食☺️.🍊#橙汁豬扒🍊又係第一次食d咁既餸😂食落酸酸甜甜🙄好開胃,而且豬扒炸得唔乾,幾juicy 🙃幾特別既一個菜🤪.🐥#紅燒乳鴿🐥識得食乳鴿一定係食胸😁要做到唔柴亦都唔容易😌果日食到果個一定係高質,又多汁,皮又脆,搞到我地忍唔住叫多咗一隻😂.🍖#豉椒花甲🍖用體型更大既花甲去煮,口感更好😌而且肉質亦更有咬口😁不過唯一唔好處係多汁咗少少,鑊氣有所欠缺🙃.🐷#梅菜扣肉🐷而家為追求健康,已經冇以前咁肥😵好似今日果個咁,都係肉多過膏😂食落就冇以前咁香,不過梅菜都係撈飯神器🤣總結來說 好食 值得一試-🎈 澳門沙梨頭南街181號平均傷害:$130好味值:7.5/10...

同學帶咗我去一間地道大牌檔,體驗一下當地文化🤪
🦐#椒鹽蝦🦐
超香口😆係可以成隻食入口既脆度😌
超熱香,不過味道真係一流🙂
超級啤酒殺手🤪我覺得必食☺️
🍊#橙汁豬扒🍊
又係第一次食d咁既餸😂食落酸酸甜甜🙄
好開胃,而且豬扒炸得唔乾,幾juicy 🙃
幾特別既一個菜🤪
🐥#紅燒乳鴿🐥
識得食乳鴿一定係食胸😁要做到唔柴亦都唔容易😌
🍖#豉椒花甲🍖
用體型更大既花甲去煮,口感更好😌
而且肉質亦更有咬口😁
不過唯一唔好處係多汁咗少少,鑊氣有所欠缺🙃
🐷#梅菜扣肉🐷
而家為追求健康,已經冇以前咁肥😵
好似今日果個咁,都係肉多過膏😂
食落就冇以前咁香,不過梅菜都係撈飯神器🤣
總結來說 好食 值得一試
🎈 澳門沙梨頭南街181號