來到澳門不少得回程買點手信給同事及朋友,不得不說,只要是觀光景點附近就會有好多間鉅記,幾乎幾步就有一間,但香港都有我就只買少少喜歡杏仁餅,價錢便宜一點🧐🧐而官也街的晃記是澳門數一數二的傳統手信店,店面小小的,但排隊的人卻多到要排到轉角的小巷😆 所以等左15-20分鐘的我掃左不少!迷你杏仁餅果然不錯!不會太硬太實,咬落去好鬆化。同鉅記相比我覺得更有杏仁的香及甜味。大既都係一樣味道既,只係冇得一口食哂,隨個人喜歡啦,我就鍾意細細粒既💓薄荷檸檬王就普通,沒有英記的薄荷,但勝在味不濃,可以當零食多吃幾粒也沒關係😛❤️眼見前面排隊的人都不少人買肉切酥,我亦一試無妨,望落去好似平時食既豬耳,原來食落味道係同雞仔餅一樣,只係切左薄片拎左去焗!!🤩雞仔餅一食就好黏牙,呢個就唔會!所以係幾好既零食

肉切酥
雞仔餅一食就好黏牙,呢個就唔會!所以係幾好既零食
2018-07-02
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea