2018-08-24 4601 views
由以前朋友介紹 到現在來澳必去. 雖然位置在居民區,但價錢地道.但巴士🚌也 十分方便.我去的時候是中午還有優惠.晚上他們說比較忙 所以冇.1.咖哩牛腩 配豬仔包 最初朋友就係大推這𥚃的咖哩,大大份夠我地四個人食. 咖哩好濃 唔怕稀 應該用料幾足 送飯一流.牛腩半肥半瘦, 煮到軟滑 入口即溶.芥末燒羊架 肉嫩唔怕羶, 羊架上有一層小小烤焦左的芥未 有點攻鼻, 但同羊肉出奇的配合葡式凍虾大大隻又爽的蝦 配上甜甜酸酸的洋蔥碎. 我覺得係這裡的獨特之處. 我見識小 未食過這種味道法式炒藍貝 食得出有西洋腸,橄欖油,白酒. 可能仲有醋.個汁甜甜地,但又唔怕蓋住 藍貝殼的鮮味.份量也很多.葡式乳豬飯上次食有點肥,今次又唔怕,但覺得有點干 ,冇汁點. 味道不錯喜歡食蠔的朋友 可以點這個燒蠔這間店的食物 不是每程最好食 但卻是最喜歡的,不但出品不錯,服務也很好

1.咖哩牛腩 配豬仔包
芥末羊架