2018-04-21 2450 views
舖頭位於大三巴左近,都預左係做遊客生意,但諗住攞得米芝蓮應該唔會咁離譜啦~點知都中招,又或者係我唔識欣賞啩。位置好偏僻,舖頭好細,所以要搭枱,同埋侍應會喺你一入舖就企喺隔離問你想食咩 (好有香港澳牛feel)問題並唔係出於食物方面,明碼實價,餐牌喺牆及枱面,麵食廿幾蚊起,全餐淨餸小$50,中$9x,大$148。由於我比較貪心想試多啲款式,就叫左個細全餐。。。咁豆腐係招牌貨,又真係夠滑嘅。。。其他餸就一般啦…不過價錢唔貴所以都接受到。問題出於哪呢?就係飲品啦…本來我想叫支裝維他奶,咁侍應話有,有豆奶。。。咁我以為一樣,到上枱佢話先話只得自家製豆奶。咁我覺得算啦~差唔多啫。飲落冇豆味,同超市賣嘅pre~pack裝冇分別。。。都算啦。一直佢都冇俾單我,都算,可能見太多人搭枱唔夠位啫。。。點知到埋單,先知支豆奶要$24支。。。貴過所有飲品包括支裝啤酒。再望下個餐牌,豆奶係蓋住嘅,咪即係明呃遊客?但我都算半個當地人呀~怪就怪自己冇問清楚豆奶幾錢同問佢地攞單,奉勸大家想試就要留意啦

由於我比較貪心想試多啲款式,就叫左個細全餐。。。

豆漿

全餐 ~ 小
2018-04-20
$74 (Lunch)