2023-03-12 956 views
由於一直有朋友推介我試試六記,我就今日一早去試下佢。未開門就已經排晒長龍,仲以為真係會食到好野。點知!入到去餐廳環境惡劣 座位好迫。其次可能人手不足,店員姐姐忙不停手冇人招呼客人。食飯方面,我就叫左一碗淨雲吞、一個細碗水蟹粥、一個招牌蝦子𤏪麵 、一個炸鴛鴦。佢出餐嘅速度就好快,但係味道方面就名大於實。雲吞味道好似路邊30蚊一碗雲吞麵嘅雲吞,普普無奇,不值一提。水蟹粥鮮味不足,成碗都係水,冇咩粥。蝦子撈麵有少少驚喜,麵身煙韌彈牙,蝦子味香甜。蝦子𤏪麵係六記唯一可以推介。最後在炸鴛鴦方面,建議不要嘗試。炸鯪魚球雖然彈牙,但係落左太多味精粉。食完會非常口乾。炸雲吞只會食到大量麵粉,雲吞中的蝦少之又少。基本上冇咩味,食完只會不停飲水,十分難受。同我搭枱嘅食客都跟我同一觀感。最後餐廳老闆管理餐廳出現問題,以我在餐廳1小時的食用體驗。我觀察到餐廳員工經常漏單。員工可能人手不足要做太多事情,所有經常招呼不到客人。再者埋單位經常無人駐守,客人都埋不到單。希望餐廳可以改善上述問題,精進食物品質。否則就對不起年年的米之連推薦。

2023-03-12
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)