2023-05-10 2125 views
無嚟 #澳門 幾年, #氹仔 同 #Vegas 又拉近咗一大段距講離,周圍都起咗好多新酒店,打卡嘅熱點起碼要兩日先行得晒‼️不過舊城區嗰邊就似乎冇乜轉變,#大三巴 依然人山人海,#的士 依然截接唔到😅嚟到 #澳門,當然要搵好嘢食🤤 呢日經朋友介紹,我哋去咗 Hotel Royal Macau 澳門皇都酒店 樓上嘅 Fado 花道葡萄牙餐廳,試吓佢哋嘅 fado set lunch。酒店位置就喺 #外港碼頭 同 #葡京 嘅中間,喺碼頭搭的士過嚟大概10分鐘就到門口。餐廳嘅裝修帶有葡式嘅味道,環境都幾優雅。我哋揀咗個3-course set lunch,#頭盤 我無要 #小食,點咗個 #椰菜花忌廉湯配鮮蝦, #侍應 將熱辣辣嘅 #忌廉湯 送到我哋面前,再由玻璃壺倒落湯碗內,單係賣相已經非常吸晴😆 而 #主菜 我就點咗 #烤鴨腿配蘑菇,鴨肉好淋滑,完全唔會有羶味,配埋啲醬汁味道都唔錯🤤 而 #甜品 方面,我就揀咗 #朱古力慕絲配榛子雪糕 😉 #榛子雪糕 味道好出好特別,加埋啲 #朱古力慕絲 一齊入口,口感大滿足😉呢度嘅食物同服務唔錯之餘,而最令我喜出望外嘅係每人消費$200都唔使,屬勝價比高系

呢度嘅食物同服務唔錯之餘,而最令我喜出望外嘅係每人消費$200都唔使,屬勝價比高系列😉 大家有機會去澳門,不妨預先定位去試吓😎

📍 花道葡萄牙餐廳 (東望洋)得勝馬路2-4號皇都酒店M樓
2023-03-10
$185 (Lunch)