2023-09-28 417 views
係元朗成日經過呢間門面好靚既餐廳,今次就同朋友去試下先~8點鐘入到去唔洗等位就可以直入,入面環境好寬敞好靚,燈光就有少少幽暗,幾有FEEL~不過入面都有幾多空位🤔可能因為價位有少少偏貴🤏🏻我同朋友分別叫左韓式泡菜風味醬烤西班牙黑毛豬鞍 & 香烤紐西蘭比目魚柳 ,本身呢兩個都係嗌叫既,不過店員就同我地講可以+$68轉套餐,就包是日餐湯&餐包同一杯特飲,我地見幾抵就接受左呢個提案😍是日餐湯係爆谷椰菜花忌廉魚湯,一聽個名就覺得好特別,想像唔到爆谷會出現係碗湯到🤣雖然個份量睇落去有啲少,但佢夠深,飲飲下都發覺幾多下🤣飲魚湯成日都好驚會有腥味,但呢碗湯完全冇👍🏻反而味道好鮮甜,加上忌廉嘅香氣,令人難以抗拒🤤個兩粒爆谷仲增加口感,令口感更加豐富👍🏻韓式泡菜風味醬烤西班牙黑毛豬鞍,一見到睇落幾厚身都驚會唔會好鞋,點知完全唔會!一切落去顏色係微微粉紅~生熟度拿揑得非常好👍🏻再食落去豬肉味濃郁之餘肉質又鬆軟又嫩滑,肉汁又豐富🤤仲有泡菜味做配搭,辣辣地好惹味🤤💯香烤紐西蘭比目魚柳配海膽忌廉汁,朋友話想食多啲白肉所以就叫左比目魚柳試下,睇落比想像中大舊👍🏻外皮食落去好酥脆,肉質好嫩口唔會好老,而味道都好鮮甜
不過入面都有幾多空位🤔可能因為價位有少少偏貴🤏🏻
我同朋友分別叫左韓式泡菜風味醬烤西班牙黑毛豬鞍香烤紐西蘭比目魚柳 ,本身呢兩個都係嗌叫既,不過店員就同我地講可以+$68轉套餐,就包是日餐湯&餐包一杯特飲,我地見幾抵就接受左呢個提案😍
爆谷椰菜花忌廉魚湯
雖然個份量睇落去有啲少,但佢夠深,飲飲下都發覺幾多下🤣
個兩粒爆谷仲增加口感,令口感更加豐富👍🏻
韓式泡菜風味醬烤西班牙黑毛豬鞍
香烤紐西蘭比目魚柳
香烤紐西蘭比目魚柳配海膽忌廉汁,朋友話想食多啲白肉所以就叫左比目魚柳試下,睇落比想像中大舊👍🏻外皮食落去好酥脆,肉質好嫩口唔會好老,而味道都好鮮甜👍🏻配埋香滑濃郁既海膽忌廉汁,一流💯
冰天雪地
椰香芒芒(Mango, Coconut, Coconut Water, Milk),第一啖飲落去係有少少酸,不過之後就有淡淡既椰香味,酸酸甜甜咁好滋味~
冰天雪地(Coconut, Shredded Coconut, Butterfly Pea, Coconut Water),攪拌左之後就真係好似個名咁冰天雪地,好靚😍味道一飲落去已經係超重椰香味😋不過每飲一啖啲椰絲都超多,搞到我係咁濁親🤣🤣
===
價錢黎講其實我覺得係有少少貴🤏🏻🤏🏻,不過好在佢食物質素好同埋服務好,環境都好幽靜坐得好舒適,好適合情侶約會或者慶祝節日既時候黎🤣
2023-09-26
Type of Meal