2018-12-11
地方好坐,位同位之間好多空間,唔會好似同隔籬檯傾偈咁,好適合朋友聚會或者情侶食飯。首先講講前菜小食,炸頭水紫菜,呢個真係好出色,係我食過最好味既紫菜。勁脆得嚟,係一啲都唔油。跟住就講下主菜,第一樣係百秒黃花魚。顧名思義100秒蒸好條魚,勁快上菜。佢唔係冇骨大啖肉冇乜魚味果種魚,係多細骨,好鮮果種魚,值得一試!第二樣就係頭水紫菜海蠣煎蛋,即係蠔餅。呢個同出面平時食蠔餅好唔同,平時都係油林林或者用左好多粉炸。呢個係好似炒滑蛋咁,加埋頭水紫菜同蠔味,口感勁豐富。第三樣酥炒芋芯。呢個表面有啲炒融左既糖,甜甜鹹鹹咁,又幾得意,食下一嚿,食下一嚿,好快食晒成盤。第四樣興化米粉。呢個其實要配莆田辣媽食,但今日有啲喉嚨痛,就唔敢加,如果加左應該會好正!第五樣紫菜海蠣酥。呢個冇一開始個前菜咁脆,相對冇咁熱氣,有啲細細粒既蠔仔,食到好飽都清得晒。最後要讚一讚呢度既服務,由一入門口D STAFF已經好主動幫手帶位,上完菜都會間中走嚟加水,勁好服務,又唔會一食完就收走晒啲嘢趕你走,可以食飽坐多陣慢慢同朋友吹下水,好味又心情好既晚餐,會再返嚟試埋其他嘢食!
勁脆得嚟,係一啲都唔油。
跟住就講下主菜,第一樣係百秒黃花魚。
顧名思義100秒蒸好條魚,勁快上菜。
第二樣就係頭水紫菜海蠣煎蛋,即係蠔餅。
呢個係好似炒滑蛋咁,加埋頭水紫菜同蠔味,口感勁豐富。
第三樣酥炒芋芯。
第四樣興化米粉。
第五樣紫菜海蠣酥。