2020-11-29 227 views
煮左好多日飯,今日想輕鬆啲,係OpenRice 睇下有咩抵食外賣自取,見到呢間越南菜算平就試下。香葱雞配油飯($63)雞胸加全翼位,份量正常,雞胸都幾嫩滑。油飯睇相就知唔勻,似係裝好白飯就咁倒啲黃油落去。汁醬齊全,係海南雞點嘅醬,其實的確係似一個海南雞油飯多啲,都見唔到香葱嘅😂香茅豬扒湯河粉( $58 )湯麵分上,但賣相麻麻地,同埋點解可以一塊豬扒有咁多骨?有一半都係骨。豬扒調味夠,但略鞋。會安小食拼盤( $54 )入面有素菜米紙卷,炸蝦餅,煎扎肉,同埋蒜香牛油雞翼。米紙卷皮煙韌,入面都真係好素菜,好清新嘅感覺,要靠點汁先有味😂扎肉同埋蝦餅就普通正常貨色啦,仲熱嘅。蒜香牛油雞翼蒜味唔突出。整體來講喺Yoho入面呢個價錢唔算貴,食物質素都算正常,但如果唔介意行多幾步喺元朗街頭應該會搵到更多更好嘅越南菜。

2020-11-28
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$80 (Lunch)