2021-06-10 631 views
⚡️Soft Thunder🥐《堅尼地城》去開上環 經過堅尼地城地鐵出口見到呢間幾型格 簡約水泥風嘅麵包舖🍞🥖上網search話係手工麵包帶自設工場新鮮出爐 🍞🥖🥨🥐聲稱招牌有486層酥皮Unicorn Puff ($38) 講到好巴閉咁😺就諗住試下 買咗抹茶試下雖然個外貌好靚 但一食落去就有點中伏嘅感覺 因為佢本身放喺雪櫃嘅唔知係咪雪得太耐定係啲cream濕咗 佢聲稱嗰486層酥皮口感好變咗一舊野 完全冇層層分明嘅感覺 同埋嗰個抹茶味係完全食唔出好似原味咁😢整體令人相當失望 如果想追求鬆脆嘅話食返正正常常牛角酥算 呢個口感我真的麻麻🤢 下次可能會試吓去其他產品見過賣相都幾吸引 😅不過唔知係咪都係得個樣
⚡️Soft Thunder🥐《堅尼地城》

聲稱招牌有486層酥皮Unicorn Puff ($38)
Matcha  unicorn  puff