2020-11-04 32 views
疫情以來,好耐無出街食飯,好耐無過正常社交生活,如今疫情暫時比較穩定,先敢同朋友一齊食個lunch 傾吓偈呢間餐廳門面不太起眼,但就有個大玻璃,望外望石牆樹,感覺都幾舒服。叫咗2個set lunch,分別叫配咗sweet corn soup 同沙律,食物質素非常不錯👍🏻馬來叻沙海鮮扁意粉- 上菜一刻已經聞到好香叻沙味,意粉上面放咗一條炸咗嘅枝竹, 濃濃嘅叻沙汁掛哂喺扁意粉度,甜甜辣辣仲有椰香,非常惹味。本身自己好喜歡叻沙,呢個意粉直接打入我comfort food XO醬茄醬虎蝦帶子意粉又係一道惹果嘅意粉,xo醬其實配大部分嘅都會好食,但呢個意粉值得讚嘅係👉🏻絶對唔油膩,而且配料非常豐富,多蝦多帶子多車厘茄餐廳本身主打craft beer, 但中午時段就無飲。呢兩個意粉確實令我喜出望外,下次夜晚再嚟,一定要試埋craft beer! 支持小店💪🏻💪🏻💪🏻

XO醬茄醬虎蝦帶子意粉

支持小店💪🏻💪🏻💪🏻