今日係openrice到book左位食lunch,openrice訂座資訊就冇寫到用餐時間, 而到達餐廳入座個陣時,店員亦冇通知我餐廳係有用餐時間嘅。咁啱我朋友遲黎,到我地點完餐啱啱食左一半嘅時候,店員突然間閒過黎話已經過左用餐時間😲由於我地仲有個甜品未上,佢就話可以打包比我地(疫情戴住口罩係條街到食?😲😲😲)咁我同個朋友就好驚訝咁問用餐時間係幾多😥佢就話繁忙時間係75分鐘。我好明白餐廳係會有用餐時間,但點解入座嘅時候冇提及到?而係我地點餐嘅時候(離用餐時間只有15-20分鐘),點解唔提下客人用餐時間就快到?咁我地就唔會叫咁多野食(兩杯飲品,兩個主食和一個甜品)餐廳有否存心trick我地叫多啲野?食物質素同環境非常一般,但飲品平均要$70-90,主食則平均約$160。性價比都幾低😓

2021-04-11