2014-10-05 3793 views
要數近日最熱甜品,一定非這家位於灣位既Oddies Foodies莫屬。適逢假日,終於有幸黎潮聖。先說說Oddies既舖位都幾細,加上最近人氣急升,黎潮聖既人多,叫完個野食我都要出去等,不過,我都覺得無咩所謂,只係溫馨提示,唔好expect有位係店入內食~叫得oddies,食物當然有返咁上下“odd“ 亦正正是吸引我黎既地方,就例如吸引左我黎到既... 雞蛋仔加雪糕!night wolf ($49)賣相靚不在話下,老實講,本身對個雞蛋仔唔係特別大期望,因為感覺雪糕先係主角,所以一直都係expect佢係普通雞蛋仔一個,但一咬落,我真係有驚為天人既感覺,個雞蛋仔好軟熟,好軟熟,好軟熟!而且個雞蛋仔係Brownie雞蛋仔,香噴噴既蛋香加埋brownie既甜味,真係無得頂!night wolf配既雪糕係香蕉味雪糕,當日咁岩係店內聽到其他人問,唔中意食香蕉味雪糕既朋友可以轉做雲呢拿味架 不過我就照要左香蕉味。雪糕方面,十分香滑,而且奶味十足。而其實最令我驚喜既地方係,當我食到差唔多一半,開始覺得有d甜膩既時候,就食到去放左熱情果奶凍既層。首先,我係好中意食熱情果味既野的,另外,熱情果既酸味,

叫得oddies,食物當然有返咁上下“odd“
Night Wolf

不過我就照要左香蕉味。雪糕方面,十分香滑,而且奶味十足。而其實最令我驚喜既地方係,當我食到差唔多一半,開始覺得有d甜膩既時候,就食到去放左熱情果奶凍既層。首先,我係好中意食熱情果味既野的,另外,熱情果既酸味,剛好中和左岩岩開始冒起既甜膩感,十分欣賞呢個食物層次既心思!
臨走我都特登返返轉頭拎張單張慢慢睇下佢地仲有咩其他oddie野食,一定好快又會再返黎試佢地其他野食!好想試OHH TEA!同埋泡菜雞蛋仔。

2014-09-27
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$49 (Lunch)
Night Wolf