2018-01-19 798 views
期待左好一陣子既一餐, 其實都係比佢Food presentation既排場吸引泥! 依間新店好旺場,好彩有訂到位,  因為朋友工作中既關係, 本來想由七點半改做八點, 不過佢地太旺場,只可以HOLD枱10分鐘, 最尾堂然趕過去留位啦未齊人會喺門外稍稍等一陣, 睇住MENU先 其實我唔清楚入面有啲咩乜, 覺得MENU可以列明有咩魚有咩配搭,會好好多, 特盛同平本,都無乜寫出分別, 覺得咁樣一來做死待應二來客人無乜資料既情況下會亂揀/ 同埋一定揀平嗰個最後當然係睇圖做人,要試一試吸引我泥食飯既魚男九段盛啦! (揀得衣個預左要等架喇心急就唔好叫  )賣相100分, 大部份既魚都算ok,  厚切既, 可揀配飯或烏冬,  老實說, 我覺得有一點點腥, 個丼有少少出事,  不過還可以啦整體朋友話個燒三文魚烏冬都唔錯,  只係個設計實在太特別, 要喺個茶壼度用筷子夾啲UDON出泥LOL差啲唔記得講    佢送嗰兩welcome shot (cocktail) 超好飲~總結一下,  餐廳好多人好細, 所以會有啲嘈同埋疑似搭緊枱既狀況, 餐具都好好有心思,  不過就唔太實用喇依個杯.... 兩啖就飲哂

未齊人會喺門外稍稍等一陣, 睇住MENU先

賣相100分, 大部份既魚都算ok,  厚切既,

依個杯.... 兩啖就飲哂啱啱refill既茶...

茶杯係優雅, 但太細,  待應針三次水其實都唔夠飲,  話說食日本野,特別係魚生, 真係好需要飲熱茶, 茶杯SIZE係最令人concern既一件事...

另外餐廳既 枱唔太, 侍應運個九層盛過泥有難度, 佢放低左, 基本上自己都好難再郁得到, 而佢未必會放得好正,食得都有少少辛苦
不過,   我都會覺得佢係:
價錢合理,  賣相吸引,  手工精緻,  值得一試
2018-01-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 魚男九段盛