2023-09-18 717 views
呢間ucc好耐歷史,每次坐巴士經過銅鑼灣都見到佢屹立不倒,所以今次決定來試下。UCC專營日式洋食,其實我最想係試飲ucc嘅咖啡,咁就不如直接配套裝,一次過試埋餐湯和自助沙律吧。因為自助沙律吧有薯仔沙律,所以主菜以肉類為主,我哋最後揀咗以下兩個套餐:香煎三文魚套餐 $180安格斯肉眼扒套餐 $294自助吧選擇唔多,我主要係攞車厘茄、薯仔沙律、菠蘿和粟米。牛扒煮得好出色,係今餐最好食,肉質鮮嫩,唔靭。三文魚就一般,因為可能自己屋企都整到😆最後要讚揚呢杯埃塞俄比亞有機咖啡(低咖啡因),我平時過咗中午絕少飲咖啡,只會選低因咖啡,驚心失眠。試咗UCC呢款低因咖啡,真係出奇地好滑,好香。所以如果大家怕失眠,又想飲好味嘅低因咖啡,可以考慮去UCC試吓👍🏻

香煎三文魚套餐 $180
安格斯肉眼扒套餐 $294

自助吧選擇唔多,我主要係攞車厘茄、薯仔沙律、菠蘿和粟米。

沙律吧

安格斯肉眼扒
香煎三文魚
埃塞俄比亞有機咖啡(低因)

2023-09-11
安格斯肉眼扒
香煎三文魚
埃塞俄比亞有機咖啡(低因)