4K
2016-06-27 1505 views
尋日(26-6-2016 Sun)晏晝,同老公買餸前食啲o野,落到荃灣,諗起老公話想試呢間,於是走o黎.o黎到,只剩返4個位,個女仔安排o左座位俾我o地後,就即俾餐牌我o地睇,我o地研究完後,決定要$28.00o既美式熱狗同$58.00o既蘑菇芝士漢堡.附加$18.00要薯條同凍奶茶,$22.00要薯條同凍朱古力咖啡.落單時,個女仔提醒我o地蘑菇芝士漢堡係冇肉.啊,OK啊,原來有齋漢堡,誤打誤撞撞中.幾分鐘後,兩杯o野飲先到,我先飲啖凍奶茶,一樣係茶味唔夠,真係唔明點解o衣o家啲港式奶茶全部都唔夠茶味,我讀中學時,都只係用立頓自己沖,不知幾夠味.o衣o家根本就係慳成本.味道: 1分而老公o既凍朱古力咖啡呢?我只飲到咖啡味,老公就話兩樣都飲到.而呢兩個都唔使加糖漿.味道: 3分5分鐘後,美式熱狗同薯條到o黎,美式熱狗同宜家傢俬o既一樣,超簡單,切開同老公一半,熱狗包冇乜點烘過,黃芥末多過茄汁,熱狗腸冇問題啦,成個就係宜家傢俬o既水準.味道: 3分而薯條呢,外型同麥當勞o既一樣,不過呢o度就粗啲,拎起係挺身,唔係彎o左落去.食落,好熱呀!係即炸o架.口感都係正常外脆內軟.味道: 3.8分我

幾分鐘後,兩杯o野飲先到,我先飲啖凍奶茶,
奶茶
一樣係茶味唔夠,真係唔明點解o衣o家啲港式奶茶全部都唔夠茶
味道: 1分

而老公o既凍朱古力咖啡呢?
凍朱古力咖啡
我只飲到咖啡味,老公就話兩樣都飲到.而呢兩個都唔使加糖漿.
味道: 3分

5分鐘後,美式熱狗同薯條到o黎,
美式熱狗同薯條
味道: 3分

味道: 3.8分

我o地食完呢個,都等o左好耐,蘑菇芝士漢堡至到,
蘑菇芝士漢堡同薯條
蘑菇大大個,芝士熔成汁,個包係脆豬仔包o個種.我o地又切開一半食,
切開o既蘑菇芝士漢堡
好大件蘑菇
蘑菇味道好濃,濃到我要一啖蘑菇,一啖麵包咁食,而佢都好juicy, 一路食啲汁一路咇出o黎,隻包外表脆,而且令人感覺輕盈唔太漏,下面o既蕃茄同生菜新鮮.
味道: 4分

而老公o既薯條呢,係一樣.一樣o既意思係連熱度都一樣,係即炸唔係之前炸定放涼.

環境:
店細但座位闊落,所以只有18個位.

抵食: 2.5分
2016-06-26
$63.00 (Lunch)
切開o既蘑菇芝士漢堡