2019-03-05 554 views
朋友表示想吃漢堡,就進入了這間加起只有10多張2人枱的店,本以為只有漢堡,覺得很熱氣,但原來也有意粉,湯,沙律,所以菜款都算多元化。 由於店很小,我們三人雖坐在門口,我很太喜歡,可惜沒有位置只好照坐,但當有客人離開,員工馬上幫忙合枱,問我們有沒有需要轉到這邊,心裏都歡喜了😊 食物方面,意粉質素真的不錯👍份量合理,汁量適中,味道算重😄所以覺得幾好味!

• 藍青口卡邦尼意粉
  • 拿破崙意粉
2019-02-26 171 views
雖然呢間主打食burger, 但係今次唔想食咁飽就叫咗個Fish N‘ Chips,再加個蕃茄羅勒忌廉湯。估唔到都幾有驚喜,所有嘢即叫即炸!魚柳唔係普通吉列魚柳,炸漿夠薄,配埋沙律醬,一流!薯條粗切,有口感!期待下次黎食burger!

魚柳唔係普通吉列魚柳,炸漿夠薄,配埋沙律醬,一流!
薯條粗切,有口感!期待下次黎食burger!
2019-01-31 228 views
Terrible attitude, terrible service. They've cancelled my online order at last minute after waiting an hour and hang up the phone to my face when I kindly try to ask the mean reason of cancellation. I called them several times, they even refused to pick up the phone after I talked. I'll never order from this place again, so rude, so unprofessional.....
Delivery
2018-10-04 934 views
「Sixer Burger」本身只是一間獨立經營漢堡飽小店,位於荃灣商場「千色匯」,臨近公園「德華公園」以及「荃灣街市街」的旁邊,舖位面積也不算很巨大,規模只稱得上是中小型左右。而且我來到荃灣「千色匯」地下的時候,發現「Sixer Burger」在下午茶時段的食客,人數偏少到見到有很多空位剩下,感覺有點點冷清。我還正式進入「Sixer Burger」和光顧之前,曾經研究過「Sixer Burger」在下午售賣的漢堡飽菜式,發現「Sixer Burger」還推出很促銷手法。例如在中午及下午時間光顧「Sixer Burger」,堂食任何漢堡飽產品的話,可以另外附送薯條小食以及汽水飲品。買漢堡飽送薯條汽水的宣傳看似很有吸引力,幾乎一度令我有點動心。但是我再三研究過「Sixer Burger」餐牌的漢堡飽售價之後,就立刻發現「Sixer Burger」售賣,不同肉類的漢堡飽售價也都不便宜,最便宜的漢堡飽也需要五十多元,最昂貴的價錢要去到百多元一個。相反地,我發現「Sixer Burger」還有另一個漢堡飽優惠,那優惠就是,如果選擇外賣自取「Sixer Burger」的漢堡飽食品的話,可以獲得七

相反地,我發現「Sixer Burger」還有另一個漢堡飽優惠,那優惠就是,如果選擇外賣自取「Sixer Burger」的漢堡飽食品的話,可以獲得七折的折扣優惠。

當然,「Sixer Burger」這個外賣自取的漢堡飽優惠,只限於平日星期一至星期五而已。當然如果食客只是想試食「Sixer Burger」,又不介意放棄堂食的話,這優惠其實也都算很不錯,很吸引人。

我在進入「Sixer Burger」餐廳範圍之內,以及購票點餐之前,先拿了「Sixer Burger」的一張宣傳餐單,望了餐單一會兒後,我才想到自己應該試什麼漢堡飽菜式。

其實我未看「Sixer Burger」的餐牌之前,我曾經是很想試食「Sixer Burger」的「龍蝦牛肉漢堡」,但是「龍蝦牛肉漢堡」的售賣實在太昂貴,所以我最後還是沒有選擇它。

結果我選擇了「Sixer Burger」另一款漢堡飽,它的名字叫做「芝士蘑菇汁牛肉漢堡」,「芝士蘑菇汁牛肉漢堡」的售價,比起「龍蝦牛肉漢堡」的話就便宜得多,足足便宜了一半的價錢。

現在只需要花港幣四十八元的價錢,就可以吃到一個,近乎手工製作的牛肉漢堡飽,即使我後來在付款後,拿着漢堡飽在「德華公園」裡面享用,遇上了很多因為漢堡飽而出現的污糟和尷尬,但是價錢還是便宜。

「Sixer Burger」雖然稱得上算是一間漢堡飽食店,但是「Sixer Burger」在實際上,卻是有售賣其他跟「漢堡飽」沒有任何關係的食品,包括「熱狗」跟「全日早餐」在內。

我在「千色匯」「Sixer Burger」樓面內付款後,一直坐在餐廳的櫈上,苦苦等候「Sixer Burger」的「芝士蘑菇汁牛肉漢堡」,直至廚房終於製作完成,我才真正鬆了一口氣過來。

雖然「Sixer Burger」樓面裡面的環境,其實也很寧靜,也沒有太多電視機,或者商場的噪音騷擾我,但是我為了可以食得再便宜,再叫我選擇一次的話,我還是會選擇外賣自取。

「Sixer Burger」的「芝士蘑菇汁牛肉漢堡」口感其實也很有蘑菇醬汁濕潤感覺,那些蘑菇醬汁甚至曾經一度令我在享用時,遇上不必要的尷尬。

「Sixer Burger」的「芝士蘑菇汁牛肉漢堡」,蘑菇汁在我咬下了第一啖之後,已經在迅間傾瀉和湧出來,弄髒我身上的衣服跟牛仔褲。

到了那一刻我才真的發現,「Sixer Burger」其實已經給我很大提示,食「Sixer Burger」的漢堡飽,還是留在餐廳內慢慢享用比較理想,至少醬汁沒那麼容易,從漢堡飽內洩漏出來。

而且「Sixer Burger」的「芝士蘑菇汁牛肉漢堡」,裡面還夾着很多的新鮮生菜,以及新鮮切片蕃茄,就算蘑菇汁沒有從漢堡飽傾瀉出來,但是生菜和蕃茄也會令我,在外面享用時遇上很多麻煩。

當然,不是人人都像我一樣,有人可能只是為了食個便宜午餐,所以才會選擇在「Sixer Burger」,外賣自取「Sixer Burger」的牛肉漢堡飽。

不能,既然我現在已經選擇以外賣自取的價錢和方式,購買試食「Sixer Burger」的「芝士蘑菇汁牛肉漢堡」,我早已經有心理準備,承擔食外賣自取漢堡飽的風險。

「Sixer Burger」的「芝士蘑菇汁牛肉漢堡」,漢堡飽的口感無疑是很濕潤,因為漢堡飽之間的蘑菇醬汁真的多得近乎滿瀉,填補了牛肉漢堡扒裡面的空間。

而且「Sixer Burger」外賣漢堡飽餐盒,大得不遜色於坊間連鎖快餐店的外賣餐盒,即是我在「德華公園」裡面享用漢堡飽,漢堡飽的大小亦足夠,讓我從容自如地取出漢堡飽和享用。

「Sixer Burger」為「芝士蘑菇汁牛肉漢堡」,使用了很大塊,而且很新鮮的切片生菜,生菜實際的大小,大得幾乎把牛肉漢堡扒,都隱沒在新鮮生菜裡面。

新鮮而且很大塊頭的生菜,令到「芝士蘑菇汁牛肉漢堡」的整體味道變得十分清新。生菜口感新鮮而且爽脆,配合新鮮煎熟的牛肉漢堡扒,漢堡飽整體感覺變得清新而不油膩。
芝士蘑菇汁牛肉漢堡

「Sixer Burger」為「芝士蘑菇汁牛肉漢堡」而製造的牛肉漢堡扒,感覺有點像「天X快餐」的「米高漢堡飽」,漢堡扒都是偏向有點像呈球狀,而肉質頗為鬆軟,我食到漢堡扒裡面的空氣感。

球形牛肉漢堡扒在被咬下的一刻,油脂和肉汁都立刻從牛肉漢堡扒裡面激發出來,連同質地偏稀的蘑菇醬汁,就一下子弄髒了我的衣服。不過當時我還沒有介懷,反而這就是食便宜一點的代價。

「芝士蘑菇汁牛肉漢堡」裡面的其他部分,切片蕃茄口感跟生菜一樣很新鮮,配合牛肉原味還不錯的牛肉漢堡扒一起食,牛肉漢堡扒除了有自己的牛肉香味、芝士甜味之外,還夾雜了蕃茄的新鮮的酸甜味道。

但是由於「芝士蘑菇汁牛肉漢堡」切片蕃茄本身也都算是新鮮貨色,所以切片蕃茄本身也有大量的新鮮蕃茄汁,從切片蕃茄裡面噴出來,我的衣服又再次「遭殃」。

所以我在「德華公園」裡面享用「芝士蘑菇汁牛肉漢堡」期間,全程也變得需要步步為營,每咬一啖牛肉漢堡,也需要提防漢堡飽裡面所有的酸甜味道醬汁汁液,隨時也有可能對我構成威脅。

不過除此之外,「Sixer Burger」外賣自取版本的「芝士蘑菇汁牛肉漢堡」,性價比也算很高,「芝士蘑菇汁牛肉漢堡」有蘑菇汁的甜味,新鮮的生菜蕃茄,以及偏向球形牛肉漢堡扒具的飽滿口感,外賣價錢又不昂貴,的確是不錯的外賣食品選擇。

其實「德華公園」一向都是很不錯的休憩場地,我以前讀書時就曾經經常路經那地。始料不及「德華公園」原本也是食外賣自取餐的理想勝地,「德華公園」應該是「Sixer Burger」另一個驚喜的意外發現。
2018-08-03
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$48 (Tea)
2018-08-11 1280 views
Lunch去食,叫左個芝士磨菇汁漢堡,送薯條同一杯飲品,68蚊免加一。啲薯條係即時整,所以好脆。而個漢堡就有少少失望,冇咩芝士味,個牛肉係用啲肉碎整成,一切就碎晒。
2018-08-10
2018-08-08 781 views
十二點吃午餐,位置很多,一大一小坐4人位,店家也不會阻止,算是服務吧!最少不會壓迫你,態度是可以的。上次飲凍朱古力有Cream好正,今次唔好飲凍,叫了熱朱,阿囡話個杯好靚,其實大人會覺得是普通有耳熱杯,但仔細看較重身方方地形,是有心思的,小朋友就會見到心思之處。見人地的凍飲Latte好靚(午餐+$8),兩層色,都好想試下。所以到這間店,一定要飲奶做的冷飲,或者果汁。人地的熱狗餐都好靚,新潮阿婆都來吃。仲有帶孫仔來的阿婆,這裡真是老少咸宜。來到吃漢堡,實在太大份量,見很多人都吃剩薯條,變大哂鬼,因為漢堡太大,若胃口少的可要求少薯條吧!薯條我覺得比較鹹, 可能我吃得較淡,但居然兩個飲凍朱的男人要調味鹽加味,果然人人口味不同,亦是西餐有調味樽自己調味的道理。漢堡給的食具是刀义,有人優雅的切開一份份;但我吃的是大啖肉,喜歡將墊紙撕出,自制漢堡包紙,包著漢堡吃,很好的,不滴汁也不會油,也不會散,而家大口大口才豪氣!! 測試過漢堡包的高度,小女不可以一口咬哂咁多層,只能吃一半,都幾搞笑, 這裡環境輕鬆寬敞,食物份量大又好吃特色,飲品出色,是生活的享受,加一點點錢可以享受生活,其實是值得的,何況也不
人地的熱狗餐都好靚,新潮阿婆都來吃。
仲有帶孫仔來的阿婆,這裡真是老少咸宜。

漢堡給的食具是刀义,有人優雅的切開一份份;但我吃的是大啖肉,喜歡將墊紙撕出,自制漢堡包紙,包著漢堡吃,很好的,不滴汁也不會油,也不會散,而家大口大口才豪氣!! 測試過漢堡包的高度,小女不可以一口咬哂咁多層,只能吃一半,都幾搞笑, 這裡環境輕鬆寬敞,食物份量大又好吃特色,飲品出色,是生活的享受,加一點點錢可以享受生活,其實是值得的,何況也不是太貴,完全覺得值得。

2018-07-26
Type of Meal
Lunch
香港地一間舖頭可以咁耐唔執總有佢原因,原來原因係佢d野好食!其實li間burger都算開左好耐,但每次心大心細都係冇入過去,今日終於的起心肝去試試佢。點左兩個burger,一個係蘑菇汁芝士,一個係…總之係1號啦XD,仲加左$18配飲品同薯條個舊肉非常juicy,多汁到不行,個包都輕脆軟熟,令我想再試埋其他,下次一定再黎杯可樂係罐裝上加冰底,抵讚不過我下次會試下其他野飲至於個薯條就唔脆有d韌啦另外佢有意粉個d,下次都想試下!!

杯可樂係罐裝上加冰底,抵讚
不過我下次會試下其他野飲

至於個薯條就唔脆有d韌啦

另外佢有意粉個d,下次都想試下!!
2018-07-18
2018-06-07 766 views
次次老公接收工,話要出街食我就會覺得好苦惱,點解呢?因為好似男同女掉轉左咁啊,次次都係佢叫我諗食咩,老麥?好熱氣,壽司?成日食生冷野,韓國,泰國,平野貴野,講乜都唔滿意😂今次黎到依間「Sixer Burger」佢就突然話想食,咁就一天都光哂,就走入去食啦!一坐低,原來有好多選擇,我依啲選擇困難症既人真係簡得好辛苦,因為樣樣都想食啊😜最後兩公婆簡左--「牛肉啡菇芝士漢堡」配薯條,可樂一上檯見到佢咁大份已經好興奮,首先講個包先,好脆口,我覺得佢似出邊食奶油豬個隻豬仔包既口感,老公切左舊啡菇比我食,一切啲汁流哂出黎,舊啡菇一啲都唔乾,淡淡都係汁,好正~而個牛肉睇落去好似乾乾地咁,但其實食到中間都係好多肉汁,可惜舊牛太易散,一想切開一半就散左🤔最後老公要用把叉磅住舊牛同啡菇一齊食,咁就冇食到咁狼狽。跟餐粗薯條-新鮮炸好,好脆入邊仲熱辣辣👍🏻老公話個薯條有啲咸,我就覺得岩岩好-「芥末籽醬牛肉漢堡」配沙律,可樂首先講個醬,個醬份量比較小,小到我連埋番茄牛肉同包一齊食,係完全食唔到個醬既味,我建議醬可以多番啲,而我個牛肉都係一樣食到中間好多肉汁~跟餐沙律-沙律汁係油醋汁黎,我鐘意佢分開上個汁,咁樣就
次次老公接收工,話要出街食我就會覺得好苦惱,
今次黎到依間「Sixer Burger」
佢就突然話想食,咁就一天都光哂,就走入去食啦!

最後兩公婆簡左-
-「牛肉啡菇芝士漢堡」配薯條,可樂
-「芥末籽醬牛肉漢堡」配沙律,可樂
跟餐沙律-沙律汁係油醋汁黎,我鐘意佢分開上個汁,咁樣就可以比客人自己選擇落幾多汁

總括黎講都唔差啊,下次會再黎試下佢既意粉
啡菇牛肉漢堡
芥末籽醬牛肉漢堡
2018-06-07
2018-05-31 342 views
成日經過唔想吃米線,賣特色漢堡,以為是分店,原來香港只此一家。現在有簡單午餐,買漢堡送薯條飲品。我們一大一小,但小的想坐梳化6人位,感不好意思,但店員都允許,說人多才換位,實在友善。簡單午餐,預算有限,叫了$68的芝士蘑菇汁牛肉漢堡,凍朱古力,送來是滿滿忌廉的凍朱古力,已經大滿足。再來是漢堡包餐,用木砧板上。薯條好熱,阿囡話好熱好熱。包好脆,肉很厚,整個包好厚,一口是咬不完的,(男人可以試下一口咬)所以很多女士用刀义吃。我趕時間,拿起墊紙大口大口咬,但個包太脆,吃到滿褲子碎屑,實在尷尬,但也滿意,因這情況肯定不會在快餐漢堡出現,下次要小心點吃,用墊紙完整包裹漢堡,或是優雅的用刀义吃漢堡,英美Style .其實它的熱狗收$38-48,變套餐都會好開心,仲要午餐並無加一,下次可以再來。

凍朱古力

再來是漢堡包餐,用木砧板上。

2018-05-31
芝士蘑菇汁牛肉漢堡
曬到溶的一天~經過這裡突然想食個魚柳包開心下~ 未食過這家所以試下咯餐廳主打burger 和fast food ,晚上有意粉食 由order到送餐時間預5-8分鐘左右,都係新鮮製作薯條意外的脆,魚肉也很滑,包也不heavy ,蔬菜感覺也新鮮的~整體來說反而係欠缺一點基本調味,千島醬不會出意外嘛,如果唔係就perfect了~看見傍邊那個熱狗也不錯呢才幾十蚊大大個下次也想試下餐廳座位不多,但位置也舒服的,有機會過來試一下喲

餐廳主打burger 和fast food ,晚上有意粉食

由order到送餐時間預5-8分鐘左右,都係新鮮製作

看見傍邊那個熱狗也不錯呢才幾十蚊大大個下次也想試下

餐廳座位不多,但位置也舒服的,有機會過來試一下喲
Fish burger with fries
2018-05-27
Type of Meal
Lunch
Fish burger with fries
2018-05-22 218 views
叫了磨菇芝士醬牛肉漢堡和芥末籽醬牛肉漢堡,一個跟餐,薯條加檸樂(coke zero)。牛肉肉味淡,煎得一點也不香,肉質搞得太爛、鬆散。兩種醬都食不出應有味道。薯條香脆,但較咸。最乎合期望是檸樂。
其實我不是太鍾情於burger,但隔一會又會想食下burger 及薯條滿足下自己胃裡的惡魔,貪佢夠油膩夠熱氣掛!Sixer Burger位於千色匯地下,店舖光猛企理,有數十座位,午飯時間前來都不用等位~價錢中上,最便宜的Burger要$68,另外加$18升級至套餐才有薯條/沙律及飲品!幸好我午餐時間來,買Burger就連薯條及飲品!我點了芝士蘑菇汁牛肉漢堡,麵包十分軟熟,如果外皮更脆口就好!牛肉十分juicy,味道略為咸了一點,蓋過了牛肉香!下次要叫多汁,要多汁到充滿整個麵包,滲透下去會更好吃!薯條新鮮炸,好味!Menu:

芝士蘑菇汁漢堡

Menu:
2017-10-27
2018-05-09 149 views
經過朝十晚七的打工仔非人生活, 解決了一堆又一堆的問題後。本以為「輕輕鬆鬆又放工!」朋友, 你想法未免太簡單了。「今晚食乜餸呀?」當聽到太太的發問後, 終於意識到, 晚餐才是要面對的最大難題。「行到邊, 食到邊。」經過多年戰役後, 發現的最佳解決方法。芝士磨菇汁牛肉漢堡 $68今晚最後工作地點在荃灣。一如以為秉承行到邊, 食到邊, 於是就來到千色匯的Sixer Burger。餐廳採用歐陸式風格裝修, 簡潔整齊。漢堡包表面稍為烤焗, 口感微脆。牛肉十分多汁但味道偏淡。套餐同時搭配即炸大大條薯條。

芝士磨菇汁牛肉漢堡 $68
芝士磨菇汁牛肉漢堡
2018-05-07 153 views
落單晚時候我已經指住個圖黎讀要邊個burger等左好耐先上都唔緊要 我明白即整要時間一黎 黎左第二個包 係磨菇汁 我同個店員講呢個唔係我嗌既包佢起初既反應係好無奈冇講野大佬你話我知我可以點先得架之後停左幾秒先問我:「即係?.....」我真係黑人問號
落單晚時候我已經指住個圖黎讀要邊個burger
等左好耐先上都唔緊要 我明白即整要時間
一黎 黎左第二個包 係磨菇汁
我同個店員講呢個唔係我嗌既包
佢起初既反應係好無奈冇講野
大佬你話我知我可以點先得架
之後停左幾秒先問我:「即係?.....」

我真係黑人問號
芥茉籽醬牛肉漢堡
2018-05-04 168 views
芝士蘑菇汁牛肉漢堡 $68芥末籽醬牛肉漢堡 $68+ 薯條/沙律、普通冷熱飲品 $18+ 薯條/沙律、泡沫/鮮奶/朱古力咖啡 $26..店舖面積都幾細下,好小店嘅感覺,應該最盡坐到20個人😂不過幾乾淨!用藍白色做主題,好有出海feel!..叫左兩個burger,芥末籽醬無辣嘅感覺,所以真係食唔出同蘑菇汁有咩分別🤷🏻‍♂️所以我都擺埋齊寫算了。塊肉ok嘅,幾juicy一路咬塊有肉汁滴出黎,但最大問題我覺得係塊肉真係好細塊🤦🏻‍♂️個包皮外圍基本上係無野架喎🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️同埋無芝士真係爭好遠,可能要加錢掛眼大睇過龍無見到🙇🏻‍♂️所以整體塊幾失望因為有一半都係淨咬包皮(我覺得係照騙lol)..薯條一般啦唔係好夠熱,以為個漢堡包等左15分鐘乜嘢都係即製, 可惜薯條唔係實在功虧一簣🙆🏻‍♂️..飲品又係孤寒,可樂個冰底會冰得五份一高度(唔好同我講有有冰底已經要appreciate 💁🏻‍♂️),iced latte無乜特別🙋🏻‍♂️
芝士蘑菇汁牛肉漢堡 $68
芥末籽醬牛肉漢堡 $68
芥末籽醬牛肉漢堡

+ 薯條/沙律、普通冷熱飲品 $18
+ 薯條/沙律、泡沫/鮮奶/朱古力咖啡 $26
我覺得係照騙lol)
2018-05-01