2022-01-04
尖沙咀諾士佛台一向有好多bar🍾️,Happy Friday例牌間間坐滿人,所以事先一定要book位🙏🏼🙏🏼。今日我哋一行四人👱🏻♀️👩🏼👦🏼👨🎓去咗諾士佛台1號4樓食日本嘢,餐廳燈光較暗💡,一入門口右邊位置是廚師在處理料理,每張枱之間嘅位置闊落,是一班人聚餐嘅好地方‼️-南瓜沙律🥗🎃($68)呢個開胃小食係負責人🧑🏻🍳推介嘅,用咗大量南瓜打成南瓜蓉,配上薄薄嘅脆片佐餐,加埋適量沙律汁,淨係賣相都💯,南瓜蓉嘅甜味、沙律醬嘅微酸、脆片嘅配搭,天衣無縫。👍👍😚-香醋魚肝🐟($98)鵝肝就食得多,魚肝比較少食😀,魚肝口感更加實淨,而且少一份油膩感,配上佢嘅酸醋汁以及切到薄絲般嘅香蔥, 好有驚喜。-壽司拼盤🍣($98)呢個壽司拼盤有三文魚、油甘魚、帆立貝、吞拿魚、吞拿魚茸卷物同鯛魚,魚生非常新鮮,色澤飽滿,味道甘香‼️👏👏-道湖淺蜊鐵鍋燒($88)千祈唔好俾佢咁複雜嘅名嚇窒😂😂,其實就係牛油蜆肉鍋,蜆肉好新鮮,粒粒分明,size正常,牛油嘅香味朔晒喺菇類同蜆肉入面👏👏😋,不過嫌湯底略鹹。-芝士厚玉子🧀($58)玉子加芝士,味道配合得好夾👍,最重要係先倒豉油喺佢嘅蘿蔔蓉度,再將點咗豉油嘅蘿蔔蓉放在
南瓜沙律🥗🎃($68)
香醋魚肝🐟($98)
壽司拼盤🍣($98)
道湖淺蜊鐵鍋燒($88)
芝士厚玉子🧀($58)
玉子加芝士,味道配合得好夾👍,最重要係先倒豉油喺佢嘅蘿蔔蓉度,再將點咗豉油嘅蘿蔔蓉放在玉子上,一口咬上,好好味😚!
生薑豚肉石頭飯($92)
石頭鍋飯我至愛😍,豚肉份量好多,配合佢嘅特製醬汁,加埋飯焦, Yummy Yummy😋😋😋 !
雞肉茶壺湯($56),海鮮茶壺湯($70)
兩款湯好足料而且不含味精。
水果茶($68)
新鮮即製水果茶,用火去熱住壺茶。材料有蘋果🍎、橙🍊、提子🍇、士多啤梨🍓、百香果同紅桑子,味道酸酸甜甜,消滯一流🤗。
人均:$174
Janna 翻撻指數:8/10🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢