🌸非專業食評🌸我覺得一碗好食嘅拉麵最重要嘅係以下4點:(排名不分先後)湯底/麵身/叉燒/蛋以下呢間,就係喺我心中覺得係香港No.1好食而價錢合理,CP值高嘅拉麵 🍜#霸嗎拉麵 (金巴利道) (尖沙咀)📍 尖沙咀金巴利道26號地舖#拉麵#香港最好食嘅拉麵🍜 炙燒豚肉味玉拉麵|$93🥟 沙拉野菜炸餃子|FREE (用coupon 換)免加一湯底:⭐️⭐️⭐️⭐️好濃郁,都重口味嘅,但真心好好飲麵身:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我鐘意簡「適中」,好幼細,好有蛋漿味,好香~叉燒:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好大塊,好嫩滑厚身,好入味,每一啖都係幸福感!蛋:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️完美嘅溏心蛋!!溏心蛋係拉麵嘅靈魂!!一定要溏心!!每一次都不會失望,未開foodie 前,已經光顧了廿次以上,咁多年~每一次 都keep 到呢個水準可能個小缺點係款式唔多(不過佢經常會有期間限定新品🤔🤔)同埋算係偏濃味~~但我真心覺得 香港黎講 佢真係好正🤤🤤同埋仲有其他小食~煎餃/炸雞 都係我常嗌嘅野~又有酒飲~真係好減壓~~記得要join 會員~~成日有coupon 送~~等候時間:1個人去都要最少等15分鐘 成日好多人排隊同埋要人齊先可以入~花花推薦指數(5隻🌸最高)
🌸非專業食評🌸

我覺得一碗好食嘅拉麵最重要嘅係以下4點:
(排名不分先後)
湯底/麵身/叉燒/蛋

以下呢間,
就係喺我心中
覺得係香港No.1好食
而價錢合理,CP值高嘅拉麵 🍜

#霸嗎拉麵 (金巴利道) (尖沙咀)

📍 尖沙咀金巴利道26號地舖

#拉麵
#香港最好食嘅拉麵

🍜 炙燒豚肉味玉拉麵|$93
🥟 沙拉野菜炸餃子|FREE (用coupon 換)

免加一

湯底:⭐️⭐️⭐️⭐️
好濃郁,都重口味嘅,但真心好好飲
麵身:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
我鐘意簡「適中」,好幼細,好有蛋漿味,好香~
叉燒:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
好大塊,好嫩滑厚身,好入味,每一啖都係幸福感!
蛋:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
完美嘅溏心蛋!!溏心蛋係拉麵嘅靈魂!!一定要溏心!!
炙燒豚肉味玉拉麵

每一次都不會失望,未開foodie 前,
已經光顧了廿次以上,
咁多年~每一次 都keep 到呢個水準
可能個小缺點係款式唔多
(不過佢經常會有期間限定新品🤔🤔)
同埋算係偏濃味~~
但我真心覺得 香港黎講 佢真係好正🤤🤤
同埋仲有其他小食~
煎餃/炸雞 都係我常嗌嘅野~
又有酒飲~真係好減壓~~
沙拉野菜炸餃子

記得要join 會員~~
成日有coupon 送~~

等候時間:
1個人去都要最少等15分鐘
成日好多人排隊
同埋要人齊先可以入~

花花推薦指數(5隻🌸最高):
🌸🌸🌸🌸🌸🌸