和牛燒肉‧純

Japanese Wagyu Yakiniku Pure
一流日式燒肉|和牛燒肉•純位於尖東希爾頓大廈一樓,和牛燒肉•純冇做過多宣傳,但有種旺中帶靜嘅深藏不露感覺。服務態度好不在話下,環境舒適,食物質素之高令我同朋友都全程讚嘆不停👌🏻彷如親臨日本當地高級燒肉餐廳(只係冇咗講日本嘅店員🤣)🇯🇵十分推薦大家去食👍🏻今期和牛燒肉•純主打宮崎縣出品嘅宮崎牛🐂食完我都好想去宮崎縣,有著名嘅宮崎納涼煙花節、日南太陽花園、青島神社⛩️晚市套餐——特選宮崎牛燒肉套餐( 2位用)🍽️人均:$1000-$1200🕰️時間:平日晚上(建議先預約)依個燒肉套餐十分豐富,由appetiser到dessert,大滿足咁走🤤•本日精選前菜拼盤3種,包括黑松露茶碗蒸、清酒煮鮑魚、海膽碎牛壽司👍🏻全部都好高質一口size,好味😋•本日刺身,包括厚切大吞拿魚,同鯛魚,魚油肥美,差啲唔捨得食😍•沙律🥗沙律係蕃茄海帶👌🏻refreshing‼️•宮崎牛燒肉拼盤🥩包括以下六種宮崎牛部位,全部都超肥美,入口即溶❤️當中,我哋覺得最好食嘅就係宮崎牛厚切西冷,牛肉啲油好正😋另外和牛紅肉都好特別!佢好似韓國嘅醃製牛肉咁有少少辣,但好入味好好食!-特浜宮崎牛厚切西冷-和牛上牛排肉-和牛牛肩眼-特選宮崎牛
一流日式燒肉|和牛燒肉•純

晚市套餐——特選宮崎牛燒肉套餐( 2位用)
🍽️人均:$1000-$1200
🕰️時間:平日晚上(建議先預約)

•沙律🥗沙律係蕃茄海帶👌🏻refreshing‼️

-特浜宮崎牛厚切西冷
-和牛上牛排肉
-和牛牛肩眼
-特選宮崎牛牛排肉
-壺漬和牛紅肉
-牛舌

•日本產豚肉釜飯(使用日本米)
勁好食!呢個釜飯係類似港式嘅煲仔飯,佢係直接用生日本米喺釜容器都煮到變熟飯,所以個飯有埋啲豚肉嘅味道,推薦🤤

•本日餐湯
餐湯係美珍湯,但係超級足料,入邊有好多嘅菇、秋葵等!唔會過鹹👍🏻

•日本產水果
甜品係哈密瓜,配柚子雪葩同火燒蛋白😍你唔鍾意食甜品嘅朋友都話正👌🏻

🍻我哋另外有叫三得利啤酒,同埋一杯巨峰燒灼梳打,巨峰味好出好入味🍹

Bible rating: 10/10

📍地址:和牛燒肉‧純 (尖沙咀)
尖沙咀東部加連威老道96號希爾頓大廈1樓3號舖
特選宮崎牛燒肉套餐( 2位用)
$2080
特選宮崎牛燒肉套餐( 2位用)
$ 2080