📍 韓脈 (帝國中心) (尖沙咀)尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖———————————————餐廳原本叫做韓珍,最近改咗名做韓脈,平日夜晚去都座無虛席,可見餐廳有幾受歡迎😆一坐低店員已經送上不同前菜同醬料俾我哋,主要都係平時常見嘅泡菜、芽菜、醃蘿蔔等,比較驚喜嘅係竟然見到鵪鶉蛋😍 亦都有提供生菜、蒜片、辣椒俾我哋包住烤肉去食,成餐飯食落無咁膩😛 除此之外,店員仲送上蛋餅,裡面有啲三色椒粒粒,用鐵板上熱辣辣冒緊煙的~八方美人:牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、護心肉、豬肩肉、醬油雞肉、烤大蝦(2隻)、鮮鮑魚(💰: 588 hkd) (二至三人份量)呢個套餐啱晒有選擇困難症嘅我,乜嘢都有啲:海鮮、肉類樣樣都有🤭 加上有店員幫我哋手烤肉,火喉生熟控制得剛剛好,我哋可以慢慢嘆,實在太好喇❤️八款食物都好高質,特別想提吓鮑魚、大蝦同埋牛舌😍 鮑魚同大蝦鮮甜爽彈,牛舌夠曬厚,口感十足,呢幾樣都係我嘅最愛~雪花牛肉、豬頸肉、護心肉、豬肩肉我都用咗生菜包住食,肉味香濃又唔會太韌,食多幾片都唔會滯😛 醬油雞肉就好多汁juicy😋 食落啖啖肉超正!!泡菜豬肉湯(💰: 88 hkd) 泡菜豬肉湯超好飲,
📍 韓脈 (帝國中心) (尖沙咀)
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
———————————————

(💰: 588 hkd) (二至三人份量)

泡菜豬肉湯
(💰: 88 hkd)
泡菜豬肉湯

泡菜豬肉湯超好飲,唔會過辣過鹹但又夠香夠惹味,撈飯一流😆 而且配料好足,基本上淡淡都有餸,性價比唔錯~

整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽
抵食:🐽🐽🐽🐽