2023-02-19 1029 views
韓國街當日 一間黃色店面既茶飲店相當搶眼。 店舖唔算細 設有幾個位置供客人堂食/堂飲。 店內除左供應茶飲外,都有提供一啲小食 , 行街行到餓都不妨黎依度買杯野食啲野 Menu飲品相當多,最後簡左「白桃益力多」($28) 、「鳳梨益力多」($28)、「招牌手打香水檸檬茶」($36) 。 職員一收到order 即整 速度勁快 😎。首先講下此店既招牌「招牌手打香水檸檬茶」。 上網睇或者openrice上都見到唔少推薦,而事實上係咪真係咁評分高呢🤔。 睇到店員真係用盡全力去揍檸檬既🫣, 而所用既檸檬同一般唔同 名為「香水檸檬」 ,其實我孤陋寡聞都係第一次聽😅 ,而茶底方面係用左四季春。 所以飲落同一黎既檸檬茶有所唔同,味道幾特別, 唔似我地飲開既檸茶🤔味道都唔會話好酸咁。 但係個人可能期待有啲高或者冇話特別偏好檸茶既 ,所以覺得網上吹捧得有小小🤏🏻既over , 各自人口味咁 。 另外 飲品會加左椰果 所以口感唔錯之後就到益力多系列,不得不講 ,益力多是我偏愛之一 依個系列加左爆爆珠落去 所以口感飲落幾清新首先係「鳳梨益力多🍍」, 本身以為鳳梨飲落去會酸,但係飲落去居然唔酸仲幾fresh既口感

手打香水檸檬茶

之後就到益力多系列,不得不講 ,益力多是我偏愛之一
依個系列加左爆爆珠落去 所以口感飲落幾清新
唔怪得知會係店內top 6之一
鳳梨益力多

最後介紹既係白桃益力多, 白桃飲落唔會話超甜, 飲落甜度岩岩好
白桃益力多
TakeAway