2023-11-05 94 views
招牌手打香水檸檬茶 🍹$36第一次嚟呢一間台式飲品店,老闆就話一定要試吓呢個招牌手打香水檸檬茶!✅✅佢咁推介就唯有聽佢講啦!又真係冇推介錯喎‼️入口味道好清新,但係又唔會太酸,仲可以免費加配椰果,酸酸甜甜口感Q彈!👍🏻👍🏻去台式飲品店,以後就唔使次次都珍珠奶茶啦💓💓💓💓奶蓋特濃可可 🍫$32呢度嘅奶蓋偏甜一啲,奶味都重嘅,可可味道都屬於比較甜一啲嗰種,就唔係回甘個一隻朱古力味,鍾意偏甜一啲嘅你,應該會幾鍾意呢一個!
招牌手打香水檸檬茶 🍹$36

奶蓋特濃可可 🍫$32
🍋手打蜂蜜檸檬愛玉 $38手打檸檬即叫即整,見到店員親手打檸檬,加左蜂蜜🍯中和檸檬酸味,清新解渴,愛玉順滑似啫喱🍹,仲可以免費加椰果,椰果甜好有咬口,飲到好飽,誠意滿分👍🏻.✨系韓國街既飲品店,俾門口有《到底發生過什麼事》播放器吸引,仲有隻大公仔🧸,店內亦有好多歌手poster
🍋手打蜂蜜檸檬愛玉 $38

2023-10-20 35 views
在繁忙的香港城市中,茶跡是一家獨一無二的茶飲店,以其精心製作的手打檸檬茶聞名於行內。最近,我有幸造訪了這家知名的茶飲店,並品嚐了他們招牌之一的手打檸檬茶。此外,他們還推出了一款特別的桃膠茶飲,以及新鮮四季春茶底的口感完美配搭。首先,讓我來介紹這家茶飲店的環境。步入茶跡,你會立刻感受到舒適和放鬆的氛圍。店內佈置簡單而溫馨,木質櫃台和綠色植物點綴著空間,讓人感到親切。工作人員友善且專業,隨時準備著為客人提供最好的服務。我點了一杯招牌手打檸檬茶,期待著它的酸甜滋味。這杯茶以新鮮的檸檬為基礎,加入一些特殊的配料,在店內當場手工製作而成。第一口茶讓我驚艷,酸甜的味道恰到好處,微微的苦味和檸檬的香氣交織在一起。茶的餘韻持久,令人回味無窮。這不僅是一杯普通的檸檬茶,更是一種對品味的追求。

2023-10-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
Dining Offer
Tasting Event
  • 招牌手打香水檸檬茶
2023-08-17 143 views
去左尖沙咀金巴利街茶跡叫野飲。小店有三張枱可以坐低飲。飲品有醇茶,芝士奶蓋茶,奶茶,冬瓜系列,手打檸檬茶,益力多,鮮奶,芋泥。可加料。另外有小食,糖水。仙草凍鮮奶 $35仙草凍鮮奶好大杯,叫左少甜,香滑鮮奶同仙草一齊食好夾,仙草滑溜唔苦,正!招牌手打香水檸檬茶 $38 另外叫左招牌手打香水檸檬茶,係熱門推介,色水淺黃色底。下底有好多椰果,面頭就係青檸。叫左少甜,甜度適中唔苦,味道係淡淡茶味中帶青檸味。
去左尖沙咀金巴利街茶跡叫野飲。小店有三張枱可以坐低飲。

仙草凍鮮奶 $35

仙草凍鮮奶

招牌手打香水檸檬茶 $38

2023-07-26
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$37 (Tea)
仙草凍鮮奶
2023-08-02 92 views
最近都成日聽到大家講手打檸檬茶,今日就係韓國街食完嘢見到呢間台式飲品就想買杯飲品解渴呢間小店仲擺咗好多最近最hit啲Mirror 同Collar 成員嘅擺設同裝飾,順便可以嚟打卡~招牌手打香水檸檬茶原來同平時飲開嘅檸檬茶唔一樣,佢係帶有少少香茅味,酸酸甜甜,特別清爽,仲有椰果配搭 飲落夠晒清爽又有彈牙囗感奶蓋烏龍茶烏龍茶帶有淡淡的茶香,而奶蓋好creamy,柔滑帶有少少甜味。這兩種成分的混合令到依款茶既口感非常獨特有趣

奶蓋烏龍茶

2023-07-30 79 views
店名: 茶跡地址: 尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖尖沙咀站E出口,行5分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4.5/5尖沙咀嘅韓國街都好出名,但行過見到有間飲品店,入面仲有位比客人堂食/堂飲,除左供應茶飲外,仲有提供小食,裝修亦十分適合打卡,仲有句「到底發生過什麼事」添😂入面仲有好多明星嘅應援物😗招牌手打香水檸檬茶❤️❤️❤️❤️❤️$36最近好興香水檸檬🍋飲落更清香,味道酸酸地,仲有啲香茅味添,入面仲有椰果,甜甜地,中和翻檸檬嘅酸味🥰鳳梨益力多❤️❤️❤️❤️$30益力多嘅甜味同鳳梨🍍好夾,叫左半糖,甜度就啱啱,入邊有好多鳳梨粒+爆爆珠,令口感層次更豐富,飲完之後好滿足😆
店名: 茶跡

招牌手打香水檸檬茶❤️❤️❤️❤️❤️

鳳梨益力多❤️❤️❤️❤️
TakeAway
2023-07-24 73 views
今日去尖沙咀拎passport,未夠鐘就行出去揾少少野食,見到呢間飲品店就入去買兩杯飲品解下渴。呢到有近來好出名嘅香水檸檬,香水檸檬氣味比一般檸檬清香。我地叫左兩杯,招牌手打香水檸檬茶和黑糖珍珠鮮奶。招牌手打香水檸檬茶見到店員用盡全力打個香水檸檬,令到檸檬汁出黎,飲落好清新,味道酸酸甜甜,呢個夏天最岩飲。黑糖珍珠鮮奶珍珠煙靭有咬口,鮮奶味道香濃幼滑。黑糖煮得剛好,唔會有燶味,呢杯固定甜度和冰度,但唔會過甜。

呢到有近來好出名嘅香水檸檬,香水檸檬氣味比一般檸檬清香。

我地叫左兩杯,招牌手打香水檸檬茶和黑糖珍珠鮮奶。

黑糖珍珠鮮奶
路過尖東,見到一間幾靚而又有得坐既手搖茶飲店 - 茶跡,啲裝飾係得意既😗好大隻TED,Happy Hye-yin day有獎添,全店應援🤣所以坐滿人,選擇都有好多 drink drink drink!飲杯招牌手打香水檸檬茶,真手打檸檬,Open bar望住佢係咁「打」,啲檸味都真係鮮啲出啲🍋仲有檸檬肉,啲椰果令口感更好,全新感覺既檸檬茶😵delicious! Refreshing 好飲,特別既lemon tea

招牌手打香水檸檬茶
平時黎韓國街食野都會經過呢間鋪,每次都比佢牆上嗰句「到底發生過什麼事」吸引左🥹🥹今次咁啱見到有洪嘉豪嘅poster就吸左入去😆😆😆🧡≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#HK_gfoodie尖沙咀食好西#Hk_gfoodiein油尖旺≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣因為出面實在太熱,但係我哋又食得好飽,所以今次叫咗兩杯嘢飲😆🫶🏻≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣鳳梨益力多 $28入邊有好多鳳梨粒益力多嘅甜味同鳳梨嘅味道好夾而且都幾大杯!飲完之後透心涼🤍黑糖珍珠烏龍鮮奶 $28黑糖珍珠軟硬適中,鮮奶味好突出我覺得呢個可以叫少甜!整體來講都好香好好飲🫶🏻≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣因為我哋食飽咗,但係太熱所以冇買其他嘢食但係見到另外個客人叫咗炸燒賣同炸魚蛋熱辣辣新鮮炸出嚟超正!店入邊嘅裝修都好靚🥹每個corner都係打卡位而家夏天咁熱大家經過都可以去買杯😆≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣茶跡 (尖沙咀)@caa4.zik1_hongk
#HK_gfoodie尖沙咀食好西
#Hk_gfoodiein油尖旺

鳳梨益力多 $28
入邊有好多鳳梨粒
益力多嘅甜味同鳳梨嘅味道好夾
而且都幾大杯!飲完之後透心涼🤍

黑糖珍珠烏龍鮮奶 $28
黑糖珍珠軟硬適中,鮮奶味好突出
我覺得呢個可以叫少甜!
整體來講都好香好好飲🫶🏻

因為我哋食飽咗,但係太熱所以冇買其他嘢食
但係見到另外個客人叫咗炸燒賣同炸魚蛋
熱辣辣新鮮炸出嚟超正!
店入邊嘅裝修都好靚🥹每個corner都係打卡位
而家夏天咁熱大家經過都可以去買杯😆

茶跡 (尖沙咀)
@caa4.zik1_hongkong_
地址:尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖

#尖沙咀 #尖沙咀美食地圖 #尖沙咀美食 #茶跡 #香港 #foodstagram #mirrorweare #洪嘉豪 #dearjane
2023-07-18 51 views
天時暑熱,喺尖沙咀行街行到攰,通常都會買杯手搖飲. 但係香港地方寸金尺土,想喺個舖頭度坐喺度嘆番杯手搖都唔係咁容易嘅事. 但係喺韓國街入邊就做得到.而家最Hit嘅手,手打檸檬冰茶喺呢度都飲到,仲有50款或以上嘅飲品俾你揀. 我自己就揀咗佢主打手打檸檬蜜,朋友就買咗杯黑糖珍珠奶檸檬真係一下一下打出嚟加埋Q果好夾黑糖珍珠奶茶,都唔嘢少. 都落重本用左1/3 支meji fresh milk.下次經過都會繼續幫襯,希望到時唔好大排長龍

我自己就揀咗佢主打手打檸檬蜜,朋友就買咗杯黑糖珍珠奶

檸檬真係一下一下打出嚟加埋Q果好夾

下次經過都會繼續幫襯,希望到時唔好大排長龍
最近愈開愈多 #手打檸檬茶 尖沙咀韓國街藏著 這家高質手搖店除了有高質飲品和街頭小食外更有超多應援!( ⸝⸝⸝ᵒ̴̶̷ωᵒ̴̶̷⸝⸝⸝)#Collar #Mirror #洪嘉豪 等等 隨便打卡~ 𓌉◯𓇋喜歡的話請𝙎𝙖𝙫𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙎𝙝𝙖𝙧𝙚 ₍ *´ސު`*₎ ♡𓄵𓄵𓄵| 𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙 |❶ 招牌手打香水檸檬茶 $36與普通檸茶不同,香水檸檬🍋更清香清新味道微酸 不帶苦澀 還帶點香茅味底層更有椰果 爽口偏甜好消暑解渴~𓂃美味指數:★★★★/5.❷ 鳳梨益力多 $30推薦給喜歡益力多的人!足料益力多 混搭菠蘿果肉+爆爆珠Double 口感 層次豐富( ⊙⊙)!!𓂃美味指數:★★★★/5𓄵𓄵𓄵| 𝘼𝘽𝙊𝙐𝙏 |⚐ 茶跡 @caa4.zik1_hongkong_尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖人均消費:HK$40 (ppl)回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5環境舒適:🪑🪑🪑🪑/5

最近愈開愈多 #手打檸檬茶
尖沙咀韓國街藏著 這家高質手搖店
除了有高質飲品和街頭小食外
更有超多應援!( ⸝⸝⸝ᵒ̴̶̷ωᵒ̴̶̷⸝⸝⸝)
#Collar #Mirror #洪嘉豪 等等 隨便打卡~

𓄵𓄵𓄵

| 𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙 |

❶ 招牌手打香水檸檬茶 $36
與普通檸茶不同,香水檸檬🍋更清香清新
味道微酸 不帶苦澀 還帶點香茅味
底層更有椰果 爽口偏甜
好消暑解渴~
𓂃美味指數:★★★★/5
鳳梨益力多

❷ 鳳梨益力多 $30
推薦給喜歡益力多的人!
足料益力多 混搭菠蘿果肉+爆爆珠
Double 口感 層次豐富( ⊙⊙)!!
𓂃美味指數:★★★★/5

𓄵𓄵𓄵

| 𝘼𝘽𝙊𝙐𝙏 |
⚐ 茶跡 @caa4.zik1_hongkong_
尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖

人均消費:HK$40 (ppl)
回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5
環境舒適:🪑🪑🪑🪑/5
鳳梨益力多
香港嘅天氣真係周圍都好悶熱,成日都會覺得好口渴,想飲番杯凍飲,位於尖沙咀金巴利道嘅呢間專賣茶飲嘅小店,距離尖沙咀地鐵站大概8分鐘步程,就喺韓國街入邊,除咗美中不足外面有街道維修有少少嘈,其實開放式嘅門口位可以更親近街道同行人,錯落重有種懷舊嘅感覺,店舖入面不停播放港式懷舊嘅經典流行金曲,非常貼地🤭以黃色階磚白色階磚襯托出鮮明嘅外牆,在粉藍色配白色嘅街磚鋪地下,有種夏日嘅繽紛感覺。店舖主要有兩張圓枱同鐵凳,就算唔係買外賣都可以坐喺店舖度嘆番杯特飲,可以幫繁忙嘅都是人安心咁靜一靜,欣賞埋街道行人行過嘅景色,感受香港嘅傳統情懷。店舖仲有兩隻鎮店之寶大公仔,周圍仲貼咗啲海報,增加佈置嘅感覺。店員強烈同極力嘅推介下,本來都想試吓其他飲品,最後都跟返店員點咗招牌手打香水檸檬茶同百香果益力多。香水檸檬茶果然非常冰涼,一般嘅甜度對唔太飲甜嘢嘅,我嚟講都覺得唔太甜。百香果益力多螞蟻人必點,就算走糖都非常足料,濃烈嘅甜益力多味道配搭百香果。

香水檸檬茶

百香果益力多
2023-07-14
  • 招牌手打香水檸檬茶
2023-07-12 23 views
剛好經過韓國街,發現有一間新開的手打檸檬茶茶飲店!反正餐廳還要排隊等位,就買了一杯「招牌手打香水檸檬茶」($36)先解解渴~每杯飲料是下單後即做,店員手腳快,很快就沖好了~香水檸檬的「香水」味挺突出!香水檸檬這個品種的特色就是其檸檬香氣濃郁、果皮味道清甜,沒有苦澀味道。還可以免費加配椰果,口感更多元!椰果本身自帶甜味,大家有留意喔,不喜歡椰果帶甜味的話,建議不加。店名:茶跡地址:尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖#茶跡 #香水檸檬 #手打檸檬茶 #檸檬茶 #尖沙咀

每杯飲料是下單後即做,店員手腳快,很快就沖好了~

店名:茶跡
地址:尖沙咀金巴利街3號金利大廈地下A號舖

#茶跡 #香水檸檬 #手打檸檬茶 #檸檬茶 #尖沙咀
2023-07-11 26 views
茶跡🧋招牌手打香水檸檬茶 🍹$36第一次嚟呢一間台式飲品店,老闆就話一定要試吓呢個招牌手打香水檸檬茶!✅✅佢咁推介就唯有聽佢講啦!又真係冇推介錯喎‼入口味道好清新,但係又唔會太酸,仲可以免費加配椰果,酸酸甜甜口感Q彈!👍🏻👍🏻去台式飲品店,以後就唔使次次都珍珠奶茶啦💓💓💓💓奶蓋特濃可可 🍫$32呢度嘅奶蓋偏甜一啲,奶味都重嘅,可可味道都屬於比較甜一啲嗰種,就唔係回甘個一隻朱古力味,鍾意偏甜一啲嘅你,應該會幾鍾意呢一個!
茶跡🧋
招牌手打香水檸檬茶 🍹$36
奶蓋特濃可可 🍫$32
2023-07-10 30 views
\ 是日靚飲 /喺尖沙咀做完gym,出完成身汗,緊係要好好犒賞自己。口渴想飲啲甜野,就行咗去附近嘅《茶跡》買野飲。▫️招牌手打香水檸檬茶 $36茶底自身風味十分出眾,有獨特香氣。新鮮香水檸檬有四片,誠意十足。比普通檸檬,酸度更鮮明,清澈而不澀,解渴開胃。加入粒粒細椰果,增添嚼感,有咬口,甜味中和檸檬的酸味,令飲料更有層次。夏日時令解渴好伙伴~▫️葡萄益力多 $30又有驚喜!葡萄味配益力多原來咁夾~甜度可揀走甜,因為益力多本身有一定甜度,加上葡萄果味,已經足夠甜。特別加入爆珠,啜入爆珠後,在口中”啪”的一下爆開,口感十分過癮,飲得好開心。
\ 是日靚飲 /

▫️招牌手打香水檸檬茶 $36
葡萄益力多

▫️葡萄益力多 $30
2023-07-10
$306 (Other)
葡萄益力多