2023-02-21 1103 views
本身想食尖沙咀某間餐廳但摸門釘,誤打誤撞遇到呢間拉麵店,醒起之前有朋友介紹過,諗都無諗就碌入去食🤪.間餐廳行露營風,不過就坐得比較逼,好彩當日計埋我地得兩枱客.餐廳得一款麵賣🍜就係蝦味拉麵,但另外可以揀要刀削麵,同加其他海鮮toppings/蛋🥚🦐我地兩個人就梗係試晒拉麵同刀削麵啦🤗🤗.上碟果陣店員有特別提出因為今次來貨既蝦比較細隻,所以俾左3隻,平時就得2隻架姐🦐🦐d蝦個樣好似無剝殼咁,但其實剝左😆😆食到埋口先至知,剝得好靚呀.個蝦頭d膏甜甜地,蝦肉未算好彈牙但有蝦味,而且仲食到有海鮮既甜味☺️☺️.湯底有好濃郁既蝦味,店員仲話係無味精👍🏻配搭埋櫻花蝦成個口腔好似有好多隻蝦游緊水咁🤣醬油味其實唔係好食得出,因為蝦味實在太濃🥰.麵質方面,兩款麵都好夾個湯底,刀削麵比較掛湯,食落質地比平時食開既軟身,有少少似食緊年糕🍥拉麵就正常,有少少鹼水味,但感覺就和風d😋不過,份量對普通男仔黎講就唔太足夠,女仔就ok既😣但餐廳又無小食可以追加,又無替玉,食完可能要去其他地方醫肚先得
間餐廳行露營風,不過就坐得比較逼,好彩當日計埋我地得兩枱客

$98 (Lunch)