2021-07-15 230 views
從網上知道這間泰國菜味道不錯,所以今日就跟愛人一齊去黃埔,然後於A出口行過去,其實距離好近,大約行三分鐘左右就已經到達門口。店門前可以泊車,所以揸車的朋友都好方便。我們點了四道餸分別是。。。雜錦拼盤、沙嗲串燒、海南雞飯、馬拉盞炒通菜。 雜錦拼盤(118元),裏面有炸蝦餅,炸春捲,兩種炸魚餅,分別是donut型,另外一個是春捲型)。炸蝦餅好好食,好香脆,爽口彈牙,再點酸辣醬,好夾,永遠都係我的最愛。沙嗲串燒(98元),有豬牛雞,各兩串,全部都燒得好香。雞肉串食得出香料嘅味道,還有小小甜味;牛肉串勁好食,表面有燒香味,有d 脆,香料味不會蓋過牛肉味香味;豬肉串不會燒得柴,有肉汁。海南雞飯(68元),雞真係已經好食,雞皮是彈牙的,有層啫哩在肉與肉之間,飯是黃薑飯,第一口以為冇味但是當你食得耐,黃薑味道就會出現。醬料亦好精彩,裏面的蒜頭,魚露,辣椒等材料配搭恰到好處, 不會只有酸或辣味道。整個飯來說,如果同醬一齊食,會是錦上添花,十分精彩。最後,馬拉盞炒通菜(88元),通菜炒得爽脆,不會太軟,証明火候剛好。店舖環境闊落,坐得好舒服,到六點半開始,就開始多客人了。店有二人餐(288元)有四道菜,

店門前可以泊車,所以揸車的朋友都好方便。

雜錦拼盤

沙嗲串燒

海南雞飯

馬拉盞炒通菜

店舖環境闊落,坐得好舒服,到六點半開始,就開始多客人了。店有二人餐(288元)有四道菜,我真係覺得好抵食。
雜錦拼盤
沙嗲串燒