2015-01-01 1351 views
YOHO!! So thai so good係美麗華開左分店喇, 趁放假梗係同好友黎試下先啦 將西餐融合泰國菜既元素, 有軟殼蟹墨魚汁意大利麵及卡邦尼, 究竟味道會係點呢? 好期待!  脆炸蝦餅配泰式辣醬 $52青瓜刨成薄薄嘅闊條再包住新鮮熱辣嘅蝦餅, 賣相好有心思, 食落唔會覺得熱氣, 蝦餅都好有彈性彈性 沙嗲豬肉串 $45/4串平時食串燒, 最怕乾食到啲份量得好少, 又好乾身嘅肉而呢度嘅串燒, 肉質好嫩, 又夠入味, 比我嘅想像好好多, 配搭粗粒花生沙嗲醬好有口感 香辣肉碎炒泰式金邊粉 $70好欣賞有好多蔬菜做配料, 洋蔥青豆胡蘿蔔粟米紅椒黃椒青椒橙椒, 顏色好靚食完都唔會太油膩紅桑子千層班戟蛋糕 $48雖然友人已經食到頂住個胃, 但我都氹到佢比我點多個甜品, 最多我食哂 (益咗我啦hehee) 蛋糕食落唔會太甜, 不過個班戟之間嘅忌廉唔夠, 但係少啲忌廉又會健康啲, 女人真係矛盾 講返上面嘅紅桑子醬唧唧管, 可能塞住咗, 唔太user friendly, 用嘅時候要小心, 因著噴到件衫;)*小妹好怕等位, 最怕身邊嘅朋友餓襯, 好彩有得book枱, 又唔駛限時交枱,
光線集中枱上 幫我打燈影相:P
留意到高枱上盆栽之間有叉電位:D
小食大約$45-70
2026 views
餐牌大部分食物都有相, 更加吸引相機食先既客人
呢個小信封可以俾客人捐錢兒童癌病基金, 捐錢亦可以得到餐廳 設計嘅小杯:)
脆炸蝦餅配泰式辣醬 $52
脆炸蝦餅配泰式辣醬
沙嗲豬肉串 $45/4串
平時食串燒, 最怕乾食到啲份量得好少, 又好乾身嘅肉
豬肉及沙嗲串
深色d嘅係豬肉串:D
香辣肉碎炒泰式金邊粉 $70
香辣肉碎炒泰式金邊粉
紅桑子千層班戟蛋糕 $48
(益咗我啦hehee)

紅桑子千層班戟蛋糕
*小妹好怕等位, 最怕身邊嘅朋友餓襯, 好彩有得book枱, 又唔駛限時交枱, 真方便
2014-12-28
豬肉及沙嗲串